vineri, aprilie 12, 2024
AcasăAgenda Zilei„Tatăl” infamei OUG 13 îi dă lecții „tatălui” OUG 7

„Tatăl” infamei OUG 13 îi dă lecții „tatălui” OUG 7

 „Tatăl” infamei OUG 13, Florin Iordache, este de părere că trebuiau iniţiate consultări mai ample şi mai transparente înainte de adoptarea OUG 7/2019 care modifică legile Justiţiei. 

„Acest articol 54 a suscitat o nemulţumire în rândul asociaţiilor profesionale şi foarte bine a procedat doamna prim-ministru Viorica Dăncilă că a iniţiat un dialog şi, în urma acestui dialog, am înţeles că va fi eliminată această prevedere care generic nu mai vorbea de o separare a carierelor. Ca o greşeală o văd eu – cred că trebuiau consultări mai ample şi mai transparente înainte de adoptare, dar aici este problema la Ministerul Justiţiei. Foarte bine a procedat Viorica Dăncilă, dumneaei a fost plecată din ţară în ultimele zile, a fost în Spania, a iniţiat acest dialog, tocmai pentru a detensiona situaţia şi a găsi cele mai bine soluţii”, a declarat fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, la RFI

Acesta a declarat că vrea să vadă forma finală, că au fost discuţii la Guvern. „Până la urmă, legile sunt făcute pentru a fi respectate de către toată lumea, o lege este perfectibilă. Înţeleg că prin consultare anumite îngrijorări au fost eliminate şi vreau să văd forma finală pe care domnul ministru Toader s-a angajat că o va trimite cu trei zile înainte CSM-ului şi atunci putem discuta de forma finală sau de îngrijorarea care există. Dar a prejudicia cetăţenii, că până la urmă şi magistraţii sunt în slujba cetăţeanului, şi a prejudicia fie prin tergiversarea şedinţelor de judecată, fie prin neprezentarea la parchete şi cetăţenii să fie prejudiciaţi nu mi se pare corect”, a mai afirmat Iordache. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate