vineri, decembrie 1, 2023
AcasăAgenda ZileiTătaru: 80% din managerii spitalelor din România ar trebui schimbaţi

Tătaru: 80% din managerii spitalelor din România ar trebui schimbaţi

80% din managerii spitalelor din România ar trebui schimbaţi, iar coordonarea acestora ar trebui să revină la Ministerul Sănătăţii, este de părere ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. Potrivit lui, situaţia actuală a sistemului medical a fost generată de guvernele, miniştrii Sănătăţii, factorii politici şi cei locali din ultimii 30 de ani.

„De aceea, în tot ce înseamnă reforma din Sănătate înseamnă o schimbare radicală, atât legislativă, cât şi la nivel de administrare a acestor spitale. Coordonarea acestor spitale ar trebui să ajungă la Ministerul Sănătăţii”, a declarat Nelu Tătaru la Digi 24.

Acesta spune că aproape 200 de paturi de terapie intensivă suplimentare vor fi operaţionalizate în această săptămână.

„Încă 200 de paturi operaţionalizăm în această săptămână în terapie intensivă, atât la nivel de teritoriu, cât şi în Bucureşti. În Bucureşti avem 21 de spitale în acest moment care sunt COVID sau parţial COVID. Noi intenţionăm astăzi să mai operaţionalizăm Spitalul Cantacuzino, care să vină cu paturi de terapie intensivă şi în măsura în care va fi nevoie, evaluăm şi alte spitale în perioada următoare”, a declarat Nelu Tătaru.

Principala preocupare în această perioadă este mărirea numărului de paturi de terapie intensivă.

„În terapie intensivă gestionăm mai mult de 10-14 zile şi atunci, noi pregătim aceste paturi în continuare, deşi vedem un număr care se plafonează la 9-10.000, în acelaşi timp rămânând pe terapie intensivă 1.180 de pacienţi, evaluând în acelaşi număr de decese, evaluând în acelaşi timp cazuri care trec prin a doua fază a bolii, cei care sunt la boli infecţioase şi necesită la un moment dat terapie intensivă. Deci, gestionăm dincolo de cele şapte zile în care vedem un platou, gestionăm mai mult de 10-14 zile cazurile pe care le vedem şi le vom vedea în această perioadă pe terapie intensivă. De aceea, evidenţierea altor paturi de terapie intensivă, precum şi a altor unităţi spitaliceşti care pot completa cu paturi de terapie intensivă este principala noastră preocupare în această perioadă, atât în Bucureşti, cât şi în teritoriu”, a afirmat Nelu Tătaru.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate