marți, aprilie 23, 2024
AcasăAgenda ZileiTeodor Meleșcanu e președintele Senatului. S-a lăsat cu scandal

Teodor Meleșcanu e președintele Senatului. S-a lăsat cu scandal

Senatorul ALDE Teodor Meleşcanu a fost ales preşedinte al Senatului, în două tururi de scrutin, cu 73 voturi „pentru”, în timp ce liberala Alina Gorghiu a obținut doar 59 de voturi. 

Imediat după ce a fost ales președinte al Senatului, Meleșcanu a afirmat că au fost câţiva colegi din ALDE. 

„Au fost alături de mine trei colegi şi cu unul care nu a votat, deci patru. Nu am ezitat să spun că, din punctul meu de vedere, trebuie ca ALDE să contribuie la relansarea discuţiilor cu PSD şi să facem ceea ce e necesar pentru ca o guvernare constituţională echilibrată să ofere oamenilor posibilităţile pe care ei le aşteaptă foarte mult”, a spus Meleşcanu.

Felicitările din partea PSD nu au întârziat să apară, astfel că prima care a avut această ocazie a fost chiar, premierul Viorica Dăncilă. 

„Felicitări domnului Teodor Meleşcanu pentru alegerea în funcţia de preşedinte al Senatului României! Votul de astăzi certifică faptul că PSD are în continuare majoritate în Parlament şi că, aşa cum am spus şi aseară, avem curajul şi încrederea să venim la vot cu un nou guvern. Am ales să îl sprijinim pe domnul Meleşcanu pentru a ne reconfirma buna-credinţă şi asumarea programului de guvernare cu care am pornit în 2016, precum şi respectul faţă de cei care au preferat să nu fugă de responsabilităţi. Ieşirea de la guvernare a fost luată de un grup restrâns din ALDE, iar votul de astăzi – precum şi dorinţa domnului Meleşcanu şi a altor colegi de menţinere a acestei guvernări – confirmă faptul că sunt mulţi oameni responsabili în acest partid care respectă angajamentul pe care ni l-am luat, împreună, în faţa oamenilor. În ciuda tuturor speculaţiilor şi a atacurilor candidaţilor de profesie, noi continuăm pe drumul pe care am pornit, cel al respectului faţă de români şi al împlinirii promisiunilor făcute”, scrie Dăncilă pe Facebook.

În schimb, Alina Goghiu este de părere că la alegerile pentru şefia Senatului partidele de Opoziţie au dat dovadă de coerenţă, coeziune şi au făcut un prim pas pentru succesul moţiunii de cenzură.

„Este o primă bătălie pe care, din punctul meu de vedere, a pierdut-o PSD. Aţi pierdut locul de şef al Senatului în favoarea unui om dintr-un alt grup parlamentar. Este un compromis pe care tot dumneavoastră îl veţi deconta. Astăzi, în schimb, bătălia câştigată de Opoziţie este certă. Am reuşit să demarăm un proiect comun. Mă bucur că în Senat avem, putem să spunem ferm că partidele de opoziţie au dat dovadă de coerenţă, de coeziune şi au făcut un prim pas pentru succesul moţiunii de cenzură. Vă promit că nu se scrie finalul astăzi”, a spus Gorghiu în plenul Senatului.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate