marți, iunie 28, 2022
AcasăAdministrație publicăAccesul copiilor la programele de after school, cu tichete de 400 de...

Accesul copiilor la programele de after school, cu tichete de 400 de lei

Accesul copiilor la programele de after school ar fi mai ușor prin acordarea unor tichete în valoare de 400 de lei, se arată într-un proiect legislativ ce va fi depus la Parlament de deputatul Raluca Turcan. 

Liberala propune ca tichetele să fie eliberate şi tipărite la nivel naţional şi distribuite la solicitarea şcolilor prin consiliile de administraţie.

„Este o iniţiativă legislativă care se referă la un proiect de after school generalizat sub tutela statului, care să sprijine copiii să aibă acces la programe de after school organizate de diferite entităţi. Proiectul constă în: se eliberează nişte tichete valorice cu o valoare de 400 de lei, care se acordă copilului la solicitarea părintelui prin şcoală cu scop educaţional. Tichetul poate fi folosit de către părinţi sau familii, fie în spaţiul privat şi dacă, de exemplu, în anumite locuri after school-ul este mai scump completează şi reprezintă un ajutor ţintit pentru copil, fie în unele locuri unde valoarea de 400 de lei este mai pronunţată”, a declarat Turcan, la dezbaterea „Asigurarea dreptului la educaţie pentru TOŢI copiii – un obiectiv de interes naţional”.  

 Potrivit ei, s-a încercat ca suma să fie într-un asemenea cuantum încât acolo unde este nevoie mai mare 400 de lei să fie un sprijin consistent ori unde copilul vine dintr-o familie cu potenţial mai mare să poată să completeze. 

Proiectul de lege reprezintă şi o formă de creştere a veniturilor celor care participă în actul educaţional şi un sprijin pentru ONG-uri. Acesta a fost prezentat ONG-urilor participante la dezbaterea de luni, de la care se aşteaptă un punct de vedere, iar apoi va fi depus la Parlament. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate