marți, aprilie 23, 2024
AcasăAgenda ZileiTorționarul Ioan Ficior a murit la Jilava, după un an și jumătate...

Torționarul Ioan Ficior a murit la Jilava, după un an și jumătate de „temniță”

Ioan Ficior a murit la Penitenciarul Spital Bucureşti Jilava., după ce fusese închis în martie 2017. Acesta a fost comandant al Coloniei de muncă Periprava. Ficior era închis acolo pentru a executa o pedeapsă de 20 de ani de închisoare pentru infracţiuni contra umanităţii. 

„S-a înregistrat un deces astăzi, în jurul orei 10,00, la Penitenciarul Spital Bucureşti Jilava. Persoana în cauză se afla în evidenţa unităţii cu o serie de afecţiuni medicale cronice, pentru care se acordau îngrijiri şi tratament potrivit recomandărilor medicilor specialişti. În conformitate cu prevederile legale, s-a procedat la informarea familiei persoanei condamnate, judecătorului de supraveghere a privării de libertate, Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, Direcţiei Cazier Judiciar, Statistică şi Evidenţe Operative şi INML Bucureşti”, a declarat pentru Agerpres, Cristina Enache, purtător de cuvânt al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP). 

Torționarul Ioan Ficior a murit, Vișinescu încă trăiește

Ioan Ficior a fost condamnat definitiv în martie 2017 de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la 20 de ani de închisoare pentru infracţiuni contra umanităţii.

Acesta nu este singurul torționar care a fost închis la finalul vieții. Alături de el, a fost închis și Alexandru Vișinescu. Pe 10 februarie 2017, fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat Alexandru Vişinescu a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 20 de ani de închisoare pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în legătură cu abuzurile exercitate asupra deţinuţilor politici.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate