sâmbătă, octombrie 8, 2022
AcasăAgenda ZileiDăncilă gafează din nou: „Jandarmerița a fost bătută de protestanți”

Dăncilă gafează din nou: „Jandarmerița a fost bătută de protestanți”

„Jandarmerița a fost bătută cu bestialitate de către protestanți”, se pare că ar fi spus premierul României, Viorica Dăncilă, în plenul grupului S&D, spune pe pagina sa de Facebook, europarlamentarul Cătălin Ivan.  

”Tocmai am aflat de la Viorica Dăncilă, în plenul Grupului S&D, că jandarmeriţa a fost <bătută cu bestialitate DE PROTESTANŢI>”, dezvăluie pe Facebook, europarlamentarul Cătălin Ivan. ”Sper că traducătorii au înţeles că este vorba de protestatari. Să nu intrăm într-un conflict religios”, așa arată postarea integral a acestuia. 

După cum știți, Viorica Dăncilă nu este la prima astfel de gafă, atât gramaticală cât și diplomatică. Atunci când nu ne face de râs încurcând capitale între ele, declară în ședință de govern că ar trebui „să reducem democrația”. Mai mult, o gafă la fel de interesantă este legată de engleza pe care o vorbește fostul europarlamentar, Viorica Dăncilă, având în vedere că premierului croat să „make a photo?”. Iar acestea sunt doar câteva dintre multele gafe pe care premierul nostru le-a făcut.

Pe de altă parte, revenind la întâlnirea la care a fost Dăncilă, acolo a fost și ministrul Justiției, Tudorel Toader.  

Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis, marţi, liderului grupului Partidului Popularilor Europeni, Manfred Weber, în contextul dezbaterii care va avea loc, la începutul lunii octombrie, în Parlamentul European, că Guvernul român are disponibilitatea pentru dialog cu reprezentanţii instituţiilor europene. La întrevederea premierului Dăncilă cu Manfred Weber au mai participat europarlamentarul Dan Nica şi ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

Discuțiile despre violențele dintre jandarmi și „protestanți”

Discuțiile despre violențele de la protestele din București, ce au avut loc pe data de 10 august nici nu erau programate, sau, cel puțin, nu fuseseră anunțate de Executiv.  

Decizia organizării unei dezbaterii pe tema violențelor din 10 august a fost luată în unanimitate de Conferinţa Preşedinţilor Parlamentului European, formată din liderii grupurilor politice şi preşedintele PE. Propunerea a fost făcută de grupul Verzilor din Parlamentul European.

 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate