marți, octombrie 4, 2022
AcasăAdministrație publică13 noi trenuri de metrou pentru Drumul Taberei - Eroilor

13 noi trenuri de metrou pentru Drumul Taberei – Eroilor

Cele 13 trenuri de metrou care vor fi achiziţionate de Metrorex pentru secţiunea Drumul Taberei – Eroilor vor fi noi, au anunțat reprezentanții Metrorex. În plus, acestea vor avea un sistem de ventilaţie a salonului pentru călători, ce include răcirea aerului. 

Opţional şi-a rezervat dreptul de a contracta încă maxim 17 trenuri noi de acelaşi tip, destinate operării pe secţiunea Eroilor – Iancului. Anunţul de participare la licitaţie a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) doar după ce documentaţia a fost verificată şi validată de către Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP).  

„Firma câştigătoare va face un prototip dedicat, pe baza căruia să fie fabricate şi restul trenurilor comandate, în timp ce construcţia vagoanelor din oţel şi sistemul de ventilaţie a salonului pentru călători, ce include răcirea aerului, au fost alese pe criterii obţinute în urma unor analize tehnico-economice”, spun oficialii Metrorex.

Designul trenurilor va fi stabilit în faza de proiectare a acestora, de către câştigătorul procedurii de achiziţie, cu avizul Metrorex şi al consultantului. 

„Metrorex a respectat de fiecare dată toate procedurile legale în ceea ce priveşte achiziţiile publice. Procedura de licitaţie îşi urmează cursul conform legislaţiei, cu respectarea caietului de sarcini elaborat de consultantul internaţional avizat de Metrorex şi Autoritatea Feroviară Română (AFER), singurul organism abilitat pentru avizarea din punct de vedere tehnic, care respectă standardele şi reglementările în vigoare”, subliniază compania. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate