marți, octombrie 3, 2023
AcasăAgenda ZileiTribunalul Constanța interzice pelerinajul de Sf. Andrei

Tribunalul Constanța interzice pelerinajul de Sf. Andrei

Tribunalul Constanţa a respins cererea Arhiepiscopiei Tomisului de suspendare a hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) care interzice participarea la procesiunile şi pelerinajele religioase a persoanelor care nu au domiciliul sau reşedinţa în localităţile în care se desfăşoară aceste activităţi.

„Declară nulă cererea de intervenţie accesorie în interesul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa formulată de Asociaţia ‘Solidaritatea’ pentru Libertatea de Conştiinţă, pentru lipsa semnăturii. Respinge, ca neîntemeiată, cererea de amendare a pârâtului Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al judeţului Constanţa şi a inspectorului-şef Roşca Ionel, formulată de reclamanţi. (…) Respinge, ca neîntemeiată, cererea de suspendare parţială a Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa nr. 72 din 10 noiembrie în ceea ce priveşte Anexa 1 punctele 2 teza I, 6 – 6.1, 6.2 raportat la punctul 5, punctul 13, formulată de reclamanţii Arhiepiscopia Tomisului prin Arhiepiscopul Tomisului – Înaltpreasfinţitul Teodosie Petrescu, (…) în contradictoriu cu pârâţii Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, Prefectura Judeţului Constanţa, (…). Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Constanţa – Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată astăzi, 25 noiembrie, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, au decis judecătorii Tribunalului Constanţa.

Recent, arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, declarase că orice om trebuie să aibă asigurată libertatea de exprimare şi la religie.

„Vrem să ne apărăm drepturile de a avea cale liberă spre Peştera Sfântului Apostol Andrei în zilele rânduite de praznic, pe 29 şi pe 30 noiembrie. De asemenea, iată, aceste restricţii prin care creştinii nu au voie să intre în biserică nu sunt fireşti. Ca păstor îmi apăr turma cea cuvântătoare, oamenii de credinţă. Credincioşii mi-au cerut să fiu portavocea lor, să îi apăr, să li se dea voie să fie în biserică”, spunea in instanta IPS Teodosie.

Potrivit lui, acestea sunt drepturile lor constituţionale, drepturile omului de asemenea specifică că orice om trebuie să aibă asigurată libertatea de exprimare, libertatea de religie.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate