marți, octombrie 3, 2023
AcasăAgenda ZileiVaccinurile împotriva infecţiei cu noul coronavirus nu pun în pericol sănătatea publică

Vaccinurile împotriva infecţiei cu noul coronavirus nu pun în pericol sănătatea publică

Vaccinurile împotriva infecţiei cu noul coronavirus nu vor produce efecte adverse de natură să pună în pericol sănătatea populaţiei, a declarat medicul Alexandru Rafila. 

Acesta în îndemna pe cetăţeni să se vaccineze şi sfătuindu-i pe colegii săi să nu îşi mai expună părerile personale pentru a nu deveni influenceri.

„Orice vaccin trece printr-un proces de studii clinice, după care trece printr-un proces de autorizare. Autorizarea e un proces foarte laborios care ţine cont de toate dovezile ştiinţifice obţinute în urma studiilor clinice la care participă zeci de mii de persoane. Deci, nu se poate pune problema că aceste vaccinuri vor produce nişte efecte adverse care să pune în pericol sănătatea populaţiei”, a declarat Rafila.

În ceea ce priveşte unii colegi de-ai lui, acesta le spune spune că fiecare ar trebui să vorbească fiecare despre domeniul lui de activitate.

Vaccinurile împotriva infecţiei ne ajută

„Dacă avem opinii personale, să le păstrăm pentru noi şi să nu devenim nişte influenceri ai opiniei publice în condiţiile în care de aceste vaccinuri şi de succesul campaniei de vaccinare depinde foarte mult reluarea funcţionării acestei ţări. Să fim serioşi, să fim responsabili, ori lucrul ăsta câteodată lipseşte şi afirmaţii care nu sunt bazate pe nimic care să certifice o astfel de opinie, cum e cea legată de leucemie, mi se pare că sunt nu numai exagerate, ci sunt periculoase”, a mai spus reprezentantul României la OMS.

Acesta i-a îndemnat pe cetăţeni să se vaccineze indiferent de apartenenţa sau de simpatiile politice şi a catalogat drept gafă solicitarea acordului pentru vaccinare înainte de a exista un vaccin autorizat.

„Vaccinarea împotriva infecţiei cu noul coronavirus este cu siguranţă o misiune la care trebuie să participăm cu toţii. Nu trebuie folosită politic, este profund greşită asumarea politică a acestei chestiuni. Oamenii din România trebuie să se vaccineze indiferent de apartenenţa sau de simpatiile politice, iar debutul campaniei de vaccinare, care trebuie să înceapă, bineînţeles, cu informarea, trebuie să evite gafe cum au fost cele legate de solicitarea listelor cu persoane care doresc să se vaccineze în condiţiile în care nu avem informaţii despre vreun vaccin care să fi fost încă autorizat”, a mai spus medicul.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate