duminică, martie 3, 2024
AcasăAgenda ZileiTudorel Toader a fost „ievaluat”: va pleca din Guvern

Tudorel Toader a fost „ievaluat”: va pleca din Guvern

Tudorel Toader a fost „ievaluat” de PSD-știi care l-au numit în funcția de ministrul al Justiției și a fost remaniat. Astfel că acesta va fi schimbat de deputatul PSD Eugen Nicolicea. 

Alături de Tudorel Toader, au mai fost schimbate din funcțiile de ministru, Rovana Plumb și Natalia Intotero. În cazul celor două, decizia de schimbare vine în contextul în care ele participă la alegerile europarlamentare. 

Pe de altă parte, vicepreşedintele PSD, Dumitru Buzatu, crede că Guvernul va fi supus unui proces de restructurare, ca urmare a faptului că preşedintele Klaus Iohannis nu va accepta nominalizarea noilor miniştri care vor fi propuşi de social-democraţi. 

„Aşa cum se profilează lucrurile, cred că va fi o restructurare a Guvernului. În virtutea bunelor practici ale domniei sale, în ghilimele bunele practici, ne aşteptăm ca să pună toate piedicile de care este capabil la această remaniere sau restructurare”, a declarat vicepreședintele PSD la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD.

Ce crede Traian Băsescu despre remaniere

„Rovana Plumb, Natalia-Elena Intotero, Tudorel Toader. Toţi trei fac obiectul gândirii cucului din capul lui Dragnea pentru imediata remaniere. Eu nu am văzut un cuc mai prost ca ăsta. Remanierea Rovanei Plumb şi a Nataliei-Elena Intotero, legal, nu este necesară acum şi poate fi amânată până la validarea mandatului de europarlamentar. Scoaterea din guvern a lui Tudorel Toader este total lipsită de oportunitate având în vedere că, ne place sau nu, Toader ştie carte”, a declarat Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, remanierea în discuţie este doar o manevră specifică lui Dragnea în încercarea de a-şi mai introduce în guvern ceva clientelă supusă, având în vedere că premierul Dăncilă a început să-şi manifeste tot mai mult independenţa faţă de Titanul de Teleorman.

„Mişcarea lui Dragnea este cu atât mai neinspirată cu cât prin remaniere declanşează în plină campanie electorală agitaţie în partid şi printre baroni pentru ocuparea celor trei scaune care ar rămâne libere în guvern şi, mai grav, îl aduce în joc pe Preşedintele Iohannis, care în niciun caz nu va pierde ocazia să-i umple lui Dragnea poarta cu goluri. Cu această mică analiză mă întreb dacă Cex-ul PSD va tolera şi această ultimă decizie a cucului prost care s-a cuibărit în capul Titanului din Teleorman”, a mai spus fostul președinte.

Băsescu se mai întreabă ce s-ar întâmpla dacă titularul legal şi constituţional al deciziei va spune NU fanteziilor lui Dragnea, aruncând peste bord remanierea?

„Am putea avea, în sfârşit, premier, iar Dragnea ar deveni o amintire despre un fost preşedinte PSD căruia puterea absolută i-a instalat în creier un cuc prost. PS – Textul de mai sus a devenit tardiv după decizia PSD. Până la urmă premierul Dăncilă a rămas tot Vasilica”, a mai spus Băsescu.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate