vineri, aprilie 12, 2024
AcasăAgenda ZileiTudorel Toader vrea să-i elibereze pe toți cei condamnați de ÎCCJ, inclusiv...

Tudorel Toader vrea să-i elibereze pe toți cei condamnați de ÎCCJ, inclusiv pe Dragnea

Proiectul de ordonanţă de urgenţă anunţat de ministrul justiţiei, Tudorel Toader, îl scapă pe liderul PSD, Liviu Dragnea, de condamnarea în dosarul Referendumul, dar şi pe toţi corupţii condamnaţi de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) în ultimii cinci ani, sunt de părere reprezentanții Uniunea Salvaţi România (USR)

„Ministrul Tudorel Toader tocmai a anunţat că Guvernul urmează să adopte o ordonanţă de urgenţă care, practic, va anula toate sentinţele date de completurile de 5 judecători de la ÎCCJ începând cu anul 2014. Dragnea scapă de condamnarea în dosarul Referendumul. Alături de el, toţi corupţii condamnaţi de ÎCCJ în ultimii cinci ani”, scriu pe Facebook reprezentanţii USR. 

Tudorel Toader a anunţat aseară că a făcut un proiect de ordonanţă de urgenţă, pentru a da posibilitatea persoanelor condamnate de completuri nelegal constituite şi care nu mai sunt în termen să poată depune contestaţii în anulare. 

„Am pregătit un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru repunerea în termen a tuturor celor care au fost condamnaţi de către complete nelegal constituite. Şi vor putea face contestaţie în anulare, repuşi fiind în termen prin ordonanţă, iar instanţa, în complet legal constituit, îi va judeca şi dacă vor fi vinovaţi vor plăti, dacă nu vor fi vinovaţi, sigur nu există temei să plătească. Aceasta este o primă şi imediată măsură”, a mai spus ministrul Justiției la România TV. 

Pe de altă parte, cei din USR compară momentul cu cel în care a fost adoptată OUG 13 şi îndeamnă la mobilizare pentru a demonstra că România nu mai vrea penali la conducere. 

„La fix doi ani de la OUG 13, care a fost adoptată pe 31 Ianuarie 2017, trebuie să ne pregătim să ieşim din nou în stradă. E nevoie de mobilizare, pentru a demonstra că România nu mai vrea penali la conducere!”, au afirmat cei din USR în urma anunțului făcut de Tudorel Toader.  

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate