luni, mai 23, 2022
AcasăAgenda ZileiJustițieUcigașul de cauciucuri: Milionarul Ioan Neculaie, 2 ani și 2 luni închisoare...

Ucigașul de cauciucuri: Milionarul Ioan Neculaie, 2 ani și 2 luni închisoare pentru că și-a împușcat mașina

Milionarul Ioan Neculaie, fostul patron al FC Brașov și al fabricii de camioane Roman din același oraș, a fost condamnat vineri, de Curtea de Apel Brașov, la o pedeapsă rezultantă de 2 ani și 2 luni de închisoare cu executare pentru că și-a împușcat autoturismul (!), în timp ce se afla sub mandatul unei liberării condiționate.

În urmă cu patru ani, milionarul Neculaie s-a enervat așa de tare pe mașina lui, care făcuse pană taman când ditamai omul de afaceri se îndrepta spre o partidă de vânătoare, încât a coborât furios și a executat cu arma din dotare, la foc cu foc, toate celelalte cauciucuri ale mașinii, ca să-și pedepsească probabil șoferul neatent la cuiele de pe carosabil.

Pentru această faptă, încadrată la nerespectarea regimului armelor și munițiilor, nervosul cu minte scurtă și cu prea multe milioane de euro la teșcherea și-a luat 8 luni de închisoare, pedeapsă care i-a reactivat o condamnare anterioară de 1 an și 6 luni de închisoare, primită pentru ucidere din culpă, dar pentru care beneficiase de clemența instanței, printr-o liberare condiționată.

Desigur, printre condițiile puse pușcăriașului liberat pe încredere era și aceea, subînțeleasă, de a se abține de la a trage cu puşca, de-a ‘mboulea, în  cauciucurile propriului autoturism și a crea, astfel, panică printre brașovenii cu ureche fină.

Culmea, în loc să tragă în cauciucul vinovat, care se fâsâise ireversibil în timpul rulării, chiar sub turul milionarului cuprins de febra vânătorii, Neculaie le-a împușcat exact pe cele nevinovate. Este posibil ca și acest aspect să fi fost luat în calcul de instanța de judecată pentru a stabili gravitatea faptei.

Acum, Neculaie își va trece în CV o condamnare de Cartea Recordurilor: va fi primul deținut din lume care face pușcărie pentru că și-a împușcat cauciucurile și nu șoferul.

Iată și minuta deciziei instanței de la C.A. Brașov, pentru cine are timp s-o parcurgă:

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate