vineri, septembrie 29, 2023
AcasăAgenda ZileiUcraina anunţă descoperirea unor rezerve de gaz natural de 1 miliard de...

Ucraina anunţă descoperirea unor rezerve de gaz natural de 1 miliard de metri cubi

Compania energetică ucraineană Naftogaz a anunţat marţi, într-un comunicat, descoperirea într-o zonă nespecificată a unor noi rezerve de gaze naturale care ar putea ajunge la un miliard de metri cubi, ceea ce va permite ţării să se îndrepte către independenţa energetică totală faţă de Rusia, transmite Agerpres, care citează EFE.

„Informaţiile geologice obţinute indică faptul că rezervele acestui nou zăcământ pot ajunge la un miliard de metri cubi de gaz”, se arată în comunicat, care face referire la concluziile desprinse în urma procesului de prospectare, pentru care s-a efectuat un foraj la peste 4.000 de metri adâncime.

„Prin creşterea rezervelor, creăm o perspectivă de creştere sustenabilă a producţiei de gaze”, a declarat Oleg Tomacev, directorul general al UkrGazVîdobuvannîa, filiala Naftogaz care a efectuat prospectarea.

În comunicat, compania aminteşte că Naftogaz a pus recent în funcţiune două sonde de gaze naturale care permit extragerea a peste 430.000 de metri cubi de gaze naturale pe zi.

Ucraina încearcă din 2014 să nu mai importe gaze naturale din Rusia, direct sau prin intermediari. Furnizarea de gaz a fost una dintre cele mai eficiente forme de influenţă asupra Ucrainei de către Rusia de când ţara şi-a declarat independenţa în 1991.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate