marți, septembrie 26, 2023
AcasăAgenda ZileiUniversitatea Harvard introduce, din toamnă, obligativitatea vaccinării studenților săi împotriva noului coronavirus

Universitatea Harvard introduce, din toamnă, obligativitatea vaccinării studenților săi împotriva noului coronavirus

Universitatea Harvard din Statele Unite va introduce, din toamnă, vaccinarea obligatorie a studenților, alăturîndu-se astfel inițiativei altor universități americane de prestigiu precum Princeton, Yale și Columbia.

„Pentru a atinge nivelurile ridicate de vaccinare necesare pentru a ne proteja comunitatea, Harvard va cere ca toţi studenţii care vor fi în campus în această toamnă să fie vaccinaţi”, a anunțat miercuri universitatea de elită din Cambridge, Massachusetts – conform DPA.

Vor fi exceptați de la această măsură doar cei care au motive seriose de ordin medical sau religios.

Anterior, și alte universități din Ivy League, precum Yale, Columbia și Princeton, au introdus deja o astfel de obligativitate a vaccinării.

Astfel, din toamnă, înainte cu două săptămâni de a reveni în campus, studenții trebuie să fi terminat imunizarea cu unul din caccinurile aprobate de  Food and Drug Administration (FDA) sau de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Studenții din afara Statelor Unite și cei care nu au avut acces la un vaccin, vor fi imunizați la sosire, în cadrul universității.

Fondată în 1636 de imigranți britanici, Universitatea Harvard este considerată una dintre școlile de elită din SUA, printre absolvenţii săi numărându-se numeroşi preşedinţi şi zeci de laureaţi ai premiului Nobel.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate