sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăAgenda ZileiUSR cere anularea pensiilor speciale pentru foștii primari

USR cere anularea pensiilor speciale pentru foștii primari

USR cere anularea pensiilor speciale pentru foștii primari, iar primul care a făcut aceasta cerere este deputatul Ionuţ Moşteanu. 

El i-a solicitat premierului Ludovic Orban să aibă în vedere ce se întâmplă cu Ordonanţa 57/2019 şi, în zilele care au rămas până la finalul anului, să dea ordonanţă de urgenţă prin care să abroge articolul prin care sunt acordate pensii speciale foştilor primari.

„Îi cer Guvernului Orban să se uite ce se întâmplă cu Ordonanţa 57/2019 şi dacă este nevoie, în zilele care au rămas până la finalul anului, să dea ordonanţă de urgenţă prin care să abroge articolul care dă pensii speciale foştilor primari. În toată agitaţia de la Parlament şi de la Guvern, cu asumări de răspundere, cu legea bugetului, sunt foarte multe proiecte care ţin agenda politică ocupată, este un subiect peste care s-a aşternut o linişte de ne ţiuie urechile: Ordonanţa de Guvern 57/2019 privind Codul administrativ, ordonanţă atacată de Avocatul Poporului la Curtea Constituţională, însă care produce efecte de la începutul lui iulie. Această ordonanţă, printre altele, acordă şi dreptul la pensii speciale pentru foşti primari, foşti viceprimari, foşti preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene”, a spus Moşteanu la Palatul Parlamentului.

Foştii primari au început deja să trimită către primării notificări şi toate actele cerute de ordonanţă pentru a li se calcula această pensie specială, pe care urmează să o primească de la 1 ianuarie 2020.

„Mai sunt 19 zile până la finalul anului, nu cred că o să se mai întâmple nimic la CCR, prevederea e în vigoare şi ne vom trezi de la 1 ianuarie cu o nouă categorie de beneficiari de pensii speciale”, a mai spus acesta. 

Pensiile speciale pentru primari deja au fost o găselniță a PSD în încercarea de a ține mai aproape cât mai mulți primari pentru alegerile locale, fără a se gândi la repercursiunile pe care o astfel de decizie o va avea asupra bugetului.  

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate