marți, decembrie 3, 2024
AcasăAgenda ZileiMinisterul Justiției propune ca protocoalele cu SRI și probele obținute în baza...

Ministerul Justiției propune ca protocoalele cu SRI și probele obținute în baza lor să fie declarate nule

Ministerul Justiției propune la OUG 6/2016 privind mandatele de supraveghere ca protocoalele încheiate de SRI cu alte instituții să fie declarate nule, la fel și probele obținute în baza acestor protocoalelor, a declarat deputatul USR Stelian Ion.

„Ministerul Justiției propune următoarele (la OUG 6/2016 – nr): în primul rând propune ca toate protocoalele încheiate de SRI cu celelalte instituții să fie declarate nule, fără nicio diferențiere, că este vorba de vreun protocol care doar asigură accesul la sistemele tehnice și fără nicio diferențiere. După toate acestea, se propune ca toate probele obținute în baza acestor protocoale să fie declarate la rândul lor nule, nu de instanță, cum ar fi normal, ci de legiuitor. Se propune un nou caz de revizuire, astfel încât toate cauzele judecate definitiv în care au fost administrate aceste probe declarate nule, pentru că au fost obţinute în baza protocoalelor, să fie supuse revizuirii”, a precizat Stelian Ion, după ședința Comisiei juridice a Camerei Deputaților.

Potrivit lui, Parchetul General a avertizat, în punctul de vedere la Ordonanța de Urgența, asupra consecinței „dezastruoase” a respingerii acestei ordonanțe, menționând că peste 5 000 de dosare ar urma să fie închise. 

„Aceste trei elemente sunt cele mai importante. În același timp, Parchetul General a spus, în punctul său de vedere, care ar fi consecințele unei respingeri totale a Ordonanței 6 și consecințele sunt dezastruoase pentru că sunt mii de cazuri, peste 5.000 de cazuri care vizează nu doar infracțiuni de corupție ci și infracțiunile de criminalitate organizată, traficul de droguri, traficul de persoane și altele, terorismul, sunt infracțiuni și sunt dosare care ar rămâne fără susținere, astfel încât este foarte probabil să fie închise aceste dosare ca urmare a unei respingeri a Ordonanței 6 „, A adăugat deputatul USR.

La DNA sunt peste 400 de dosare, cele mai multe – circa o mie de dosare – sunt la DIICOT, iar restul la Parchetul General și la parchetele de pe lângă curțile de apel și cele inferioare.

Președintele Comisiei juridice a Camerei Deputaților, Nicușor Halici, a declarat, marți, că dezbaterea Ordonanței de Urgență 6/2016 privind mandatele de supraveghere a fost amânată pentru a analiza punctele de vedere ale Ministerului Justiției și ale Procuraturii Generale, menționând că există mai multe variante – de respingere totală, parțială sau de admitere parțială a acestei OUG.

Sursa foto: Stelian Ion (Facebook)

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate