marți, octombrie 4, 2022
AcasăAgenda ZileiUSR vrea un nou Executiv dar fără PSD

USR vrea un nou Executiv dar fără PSD

USR va începe negocierile în Parlament pentru depunerea unei moţiuni de cenzură şi ar putea susţine un Executiv non-PSD, a anunțat Dan Barna, liderul USR.

Printre obiectivele pe care le au pe listă cei care se află în moment în opoziție se numără „Fără penali în funcţii publice” sar și corectarea OUG 114. 

„Am spus încă de aseară că varianta legitimă şi morală pentru România sunt alegeri anticipate, cu actualul Parlament nu poate să existe un Guvern funcţional. În actualul Parlament nu se poate genera, în opinia mea, majoritate non-PSD altfel decât cu toate celelalte forţe, ceea ce ar însemna pentru USR, în momentul de faţă, să ne aşezăm umăr la umăr exact cu aceia care timp de trei ani de zile, alături de Liviu Dragnea, aproape au scos România din Europa. Or, lucru ăsta nu poate să funcţioneze. De aceea, strict la nivel Parlament, USR este gata să susţină un Guvern non-PSD fără să facă parte din acest Guvern, dar care Guvern să aibă pe programul său de guvernare ‘Fără penali în funcţii publice’, revenirea la alegerea primarilor în două tururi şi corectarea Ordonanţei 114. Aceasta este poziţia pe care o avem în momentul de faţă”, a declarat Dan Barna. 

Potrivit liderului USR, Guvernul Dăncilă trebuie să plece și USR va susţine moţiunea de cenzură fără niciun dubiu.

„Considerăm că un Guvern non-PSD care poate veni cu această majoritate parlamentară trebuie să aibă rolul de a pregăti alegerile anticipate sau, în cel mai rău caz, alegerile de la anul. Dar, în momentul de faţă, nu se poate guverna serios pentru România cu o majoritate care este cea din Parlament, care nu mai este legitimă”, a mai spus liderul USR.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate