marți, noiembrie 29, 2022
AcasăAgenda ZileiScandal în Parlament pe moțiunea de cenzură

Scandal în Parlament pe moțiunea de cenzură

Moțiunea de cenzură nu putea să pice fără scandal în Parlament. Intitulată „Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, ruşinea României!”, moțiunea de cenzură iniţiată de PNL, USR şi PMP, a fost respinsă de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului. 

Liderul deputaţilor PSD Daniel Suciu a afirmat că au votat „pentru” 161 de parlamentari şi 3 „împotrivă”. Pentru a putea fi adoptată, moţiunea avea nevoie de minim 233 de voturi în favoarea sa. 

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat înainte de a începe votul pentru moțiunea de cenzură că România este condusă de un infractor condamnat penal şi de un premier care are dificultăţi să citească textele pe care alţii i le pun în faţă. 

„Iarna aceasta ar fi trebuit să fie cel mai fericit moment din istoria noastră ca naţiune. (…) Dar astăzi România a ajuns să fie condusă de un infractor condamnat penal, de un prim-ministru care are dificultăţi să citească textele pe care i le pun alţii în faţă. Fiecare zi, fiecare oră pe care cuplul Dragnea – Dăncilă o petrece la conducerea României reprezintă o ameninţare pentru viitorul nostru ca naţiune. Soluţia este înlăturarea acestui Guvern de la conducerea României”, a declarat Barna, la dezbaterea moţiunii de cenzură iniţiate de Opoziţie. 

Pe de altă partea, Eugen Tomac, președintele PMP a reproșat Puterii că nu a făcut nimic pentru a uni Sudul cu Nordul, Estul cu Vestul ţării.

„În continuare proiectele mari de infrastructură sunt abandonate, iar banii sunt duşi pentru pomeni electorale. Aşteptam ca acest Guvern, în an Centenar, fructificând oportunităţile pe care le avem în cadrul preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene pe care o vom lua, să veniţi măcar cu câteva proiecte concrete pentru a schimba România din temelie. Din păcate, am asistat doar la certuri între Guvern şi Comisia Europeană, între Guvern şi propriul comisar european. Se încheie anul 2018 fără ca PSD să vină în Parlament cu bugetul de stat pentru că Ordonanţa Teodorovici nu poate închide bugetul de stat, de aia aţi dat ordonanţa aceasta, pentru că vreţi să îi jupuiţi pe români. Nu merge. E nevoie de mai mult, e nevoie de oameni de stat, de miniştri care nu se plâng la televizor”, a afirmat Tomac. 

Scandal în Parlament: Moțiunea lui Iohannis

Reprezentanții ALDE nu s-au lăsat mai prejos când a venit vorba să dea replică. Astfel că deputatul ALDE, Andrei Gerea, a afirmat că iniţiatorul moţiunii de cenzură este de fapt preşedintele Klaus Iohannis, iar PNL, PMP şi USR doar au semnat acest document, în condiţiile în care şeful statului nu are dreptul constituţional de a iniţia o moţiune.

„Nişte băsişti autentici după tată şi-au dat mâna cu alţi băsişti mai pricăjiţi, care, după principiul chior în ţara orbilor, au devenit stăpâni pe partidul lui Orban. Mai sunt şi câţiva de-ai lui Stolo pe acolo. Şi şi-au dat mâna cu oamenii lui Cioloş zişi şi zero, zişi şi Cuminţenia pământului. Iar deasupra tuturor, ca deasupra unui cuib de cuci, stă domnul Iohannis, preşedintele României, care este de fapt autorul moral al acestei moţiuni”, a spus Gerea.

Între timp, Viorica Dăncilă a îndemnat la mai multă înțelepciune și să fim mai buni, acum în prag de sărbători, cu promisiunea că de anul viitor, partidul nu se va mai prezenta atat de prost. 

 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate