miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăAgenda ZileiVaccinarea copiilor de 12-15 ani va începe după 2 iunie

Vaccinarea copiilor de 12-15 ani va începe după 2 iunie

Premierul Florin Cîţu a afirmat, luni, la inaugurarea Programului Naţional de Suport ”Din grijă pentru copii”, că, de mâine (de fapt, din 2 iunie – n.red.), putem să vaccinăm şi adolescenţii. ”Îi încurajez pe părinţi să ia cea mai bună decizie pentru copiii lor”, a transmis premierul. Acesta a adăugat că ”este nevoie de cât mai multe persoane vaccinate pentru a trece de pandemie” – informează News.ro.

În discursul său, premierul a menționat că o coincidență cu lansarea acestui program este maratonul de vaccinare pentru adolescenți care are loc și astăzi, 31 mai, și mâine de Ziua Copilului.

”În această pandemie, copiii au suferit foarte mult, au fost izolaţi şi a fost foarte greu să le explicăm de fiecare dată de ce.  Și de aici a venit ideea acestui program care a fost făcut special pentru a se uita la această stare emoțională, să vedem ce putem face, cum putem să îi ajutăm. Avem în continuare o campanie de vaccinare în derulare și de mâine putem să vaccinăm și adolescenții (vaccinarea copiilor de 12-15 ani începe pe 2 iunie, nu 1 iunie – n.r.). Îi încurajez pe părinţi să ia cea mai bună decizie pentru copiii lor. Trebuie să înţelegem că este nevoie de cât mai multe persoane vaccinate pentru a trece de pandemie”, a spus premierul.

Vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12-15 ani a fost recomandată, vineri, de Agenția Europeană a Medicamentului, printr-un anunț oficial.

„Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat astăzi autorizarea vaccinului COVID-19 de la compania BioNTech Pfizer pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. Datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranță și o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală. În grupul copiilor care au fost vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinați. Odată cu această autorizare facem încă un pas spre normalitate!

Schema de vaccinare și modalitățile de programare sunt la fel ca la populația adultă. Este important de menționat că este obligatorie acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către tutorele legal. În acest moment, platforma de programare este în curs de optimizare, iar de săptămâna viitoare va putea permite programarea prin contul părinților”, a declarat vineri Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, citat de RO Vaccinare.

About The Author

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate