miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăAgenda ZileiVameșii bulgari înăspresc controalele la frontiera cu România

Vameșii bulgari înăspresc controalele la frontiera cu România

Vameșii bulgari înăspresc controalele la frontiera cu România, astfel că au introdus măsuri pentru limitarea răspândirii Pestei Porcine Africane (PPA) în regiunile de la graniţa cu România. 

Așa au fost interzise importurile de materii prime şi produse procesate din carne de porc, a anunțat Garda de Coastă. 

Autorităţile de frontieră bulgare au informat Poliţia de Frontieră Română, prin Centrul Comun de Contact (CCC) Giurgiu-Ruse, despre faptul că mai multe regiuni din partea de nord a Bulgariei au fost declarate zone calamitate de PPA şi, în consecinţă, au fost luate măsuri pentru limitarea răspândirii acestui virus pe teritoriul naţional. 

În acest sens, autorităţile bulgare interzic importurile de materii prime sau produse alimentare de origine animală care conţin carne de porc sau diferite alte produse din porc, cu excepţia cazului în care acestea sunt însoţite de o documentaţie veterinară corespunzătoare, iar cetăţenii români pot fi supuşi controlului fizic al mijlocului de transport la punctele de trecere a frontierei către Bulgaria, ca măsură de susţinere a embargoului instituit. 

„Pentru evitarea aglomerărilor, recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt”, se arată în comunicatul Gărzii de Coastă. 

În judeţul Constanţa, la graniţa cu Bulgaria, sunt cinci puncte de trecere a frontierei cu specific rutier, în total fiind disponibile nouă benzi de control pe sensul de intrare în ţară, respectiv 10 benzi pe sensul de ieşire, la: Vama Veche – Durankulak; Ostrov – Silistra; Negru Vodă – Kardam, iar la Lipniţa – Kainardja şi Dobromir – Krushari, punctele de trecere a frontierei comune sunt deschise pentru autoturisme cu greutate totală maxim admisă de 3,5 tone, programul de funcţionare fiind de la ora 8,00 la ora 20,00. 

Pesta porcină există în România în jumătate de țară, dacă ne luăm după numărul de județe și are câteva sute de focare de infecție. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate