joi, septembrie 21, 2023
AcasăAdministrație publicăViceprimarul Sectorului 3, Judele, amenințat de muncitorii firmei primăriei, surprinși că lucrau...

Viceprimarul Sectorului 3, Judele, amenințat de muncitorii firmei primăriei, surprinși că lucrau pe șantierul unei firme a familiei primarului Negoiță

Viceprimarul Sectorului 3, Lucian Judele, susține că muncitori ai uneia dintre firmele Primăriei Sector 3, Algorithm Construcții, care efectuau lucrări în beneficiul unei societăţi, Value Investor Expert SRL, deţinută majoritar de către părinţii primarului Robert Sorin Negoiţă, l-au ameninţat că toarnă pământ peste el, în momentul în care a cerut autorizaţia lucrării.

Lucian Judele anunță că a depus luni dimineaţă, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, o plângere penală pentru ultraj, unde a detaliat ce s-a întîmplat pe șantierul firmei de familie a primarului Robert Negoiță

La începutul lunii august, doi muncitori ai firmei deținute de Consiliul Local al Sectorului 3, Algorithm Construcții, care efectuau lucrări neautorizate pe un șantier din fața Bibliotecii Naționale, au murit după ce un mal de pământ s-a prăbușit pe ei și i-a îngropat de vii. Ulterior, Consiliul Local a decis ca toate lucrările din sector, fără excepție, să fie consemnate într-un registru și să poată fie verificate oricând  din punctul de vedere al legalității.

Viceprimarul susține că, ulterior, în hotărârile adoptate de Consiliul Local s-a specificat foarte clar că toate lucrările din Sectorul 3, indiferent de natura lor, să fie trecute într-un registru, ca ei să poată verifica, 24 de ore din 24, legalitatea, sau existența în realitate a acelei lucrări.

„După tragedia care a avut loc pe 2 august, orice om normal la cap îşi imaginează că lucrările ilegale în Sectorul 3 s-au oprit, că atât pentru primar, cât şi pentru ceilalţi responsabili, prioritatea zero pe care o au este să se asigure că muncitorii lucrează pe şantiere legale şi au acele echipamente de protecţie, că normele de securitate a muncii sunt îndeplinite. Ei bine, lucrurile nu stau chiar aşa. (…)Luni, săptămâna trecută, am fost înştiinţat de nişte cetăţeni că aici (bulevardul Theodor Pallady nr. 45D, n.red.) se desfăşoară lucrări, având suspiciunea că ar fi ilegale”, a spus Judele, în cadrul unei declarații video postate pe pagina sa de Facebook.

El spune că s-a deplasat la faţa locului, să verifice informația şi că le-a solicitat muncitorilor autorizaţia în baza căreia lucrau, având în vedere că nu exista un panou cu informaţii despre şantier.

„În acel moment, când am cerut autorizaţia, reprezentanţii societăţii au devenit din ce în ce mai nervoşi, au dat nişte telefoane şi mi-au spus că am venit pe şantier cu lecţiile nefăcute, că dacă aş fi ştiut al cui este şantierul nu aş mai fi venit şi aş face foarte bine să părăsesc şantierul, înainte ca cel care conducea excavatorul să îmi toarne o cupă de pământ în cap. Lucru care…au dovedit peste puţine secunde că se ţin de cuvânt. I-au spus celui care conducea buldoexcavatorul să îşi continue treaba ca şi cum eu nu aş fi acolo. Pe deasupra capului meu au început să care, să ridice pământul, pământ care cădea pe mine. În acel moment, evident, m-am îndepărtat de utilaje şi după ”n” telefoane date către administratorul societăţii Algorithm Construcţii mi-a răspuns cineva şi mi-a promis că o să îmi aducă un contract, contract în baza căruia maşinile, utilajele societăţii Algorithm Construcţii cărau pământ de pe acest teren din spatele meu”, a adăugat Judele.

Viceprimarul precizează că a sesizat Poliţia Locală şi Inspectoratul de Stat în Construcții, care s-au prezentat la şantier pentru a măsura groapa săpată de utilajele primăriei.

El susține că a primit de la administratorul societăţii un contract nesemnat, fără număr de înregistrare, în format PDF, spunându-i-se că dacă mai așteaptă, în decurs de o oră va primi documentul semnat şi cu număr de înregistrare.

„Spunea că dacă mai aştept încă o oră o să îl aducă la birou, semnat şi cu număr de înregistrare – pentru că el a fost semnat – dar aveau la ei doar acea variantă. Am căzut de acord şi am plecat către birou. (…) La fața locului nu știam cărei societăți aparține acest șantier. Am văzut doar că erau doar utilajele noastre de la societatea Algorithm Construct (Construcții – n.red), unde acționar majoritar este o altă societatea a Consiliului Local, Algorithm Rezidențial.

Am ajuns la birou, am desfăcut acel contract şi am văzut că beneficiarul acestor lucrări era societatea Value Investor Expert SRL, societate deţinută în majoritate de către părinţii primarului Robert Sorin Negoiţă, Iliuţă şi Lidia Negoiţă. Deci în spatele meu există o lucrare cu maşinile primăriei pentru o societate deţinută de către primarul Robert Sorin Negoiţă. Lucrare care nu avea în spate absolut niciun document, lucrare care, de altfel, luni, de când am fost aici, s-a şi oprit.

Acum o săptămână era mare forfotă, odată la două-trei-patru minute ieşea câte o maşină plină de pământ de pe această poartă”, mai precizează viceprimarul Lucian Judele, anunțând că a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 3, pentru ultraj, unde a detaliat foarte clar ce s-a întâmplat în șantierul firmei familiei primarului Robert Negoiță.

Sper ca Justiția să pună capăt tuturor acestor lucrări ilegale pe care Primarul Sectorului 3 le efectuează cu firmele primăriei în Sectorul 3 – a mai spus viceprimarul.

Schema relațională a firmei familiei primarului Sectorului 3 Robert Negoiță, Value Investor Expert SRL (schema realizată de termene.ro.)

Societatea Value Investor Expert SRL, înființată în 2017, cu sediul în Popești Leordeni, are ca obiect de activitate ”Lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale” și este dețintă de familia primarului Robert Negoiță, potrivit www.termene.ro.

Astfel acționarii firmei sunt soții Lidia Negoiță (30%) și Ilie Negoiță (20%), părinții lui Robert Negoiță și societățile de familie Rin Grand Estate SRL (26%) și Rin Resort & SPA SRL (24%).

Rin Grand Estate SRL și Rin Resort & SPA SRL sunt deținute tot de soții Lidia și Ilie Negoiță (70%) și de Iulia Luminița Manolache (fostă Negoiță) (30%).

Conexiunile directe ale firmei Value Investor Expert SRL (schema realizată de termene.ro.)

Firma primarului care folosea muncitorii primăriei și care avea înregistrați doar 2 (doi) angajați, a avut, anul trecut, un profit de peste 3,57 milioane de lei, la o cifră de afaceri de 40 de ori mai mică, adică de 91 mii lei.

Asta înseamnă să fii primar!

Afacerea descoperită de viceprimarul Sectorului 3, Judele, în care muncitorii firmei Primăriei au fost surprinși lucrând la firma familiei primarului, nu este prima de acest tip, al interferenței banilor publici cu cei personali ai lui Negoiță.

În urmă cu câteva luni, Libertatea a dezvăluit o altă afacere, prin care Primăria lui Negoiță plătește 250.000 de euro unei dintre firmele părinților primarului Negoiță, care reprezintă reprezintă chiria pe 10 ani pentru un drum privat care să permită accesul la stația publică de sortare de deșeuri de la Cățelu, amenajată de Primăria Sectorului 3.

Pe principiul ”mama mea sunt eu”, firmele părinților lui Negoiță sunt, de fapt, firmele fraților Robert și Ionuț Negoiță, unele dintre ele implicate de foarte mulți ani în ilegalități de răsunet, cum este cazul celebrelor afaceri cuTVA-ul neplătit în care au fost atrași ambii frați Negoiță, unul acum un deceniu (Robert), celălalt (Ionuț) acum un an pentru evaziune fiscală, cazul având legătură cu TVA-ul care se calculează în construcții.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate