joi, septembrie 21, 2023
AcasăAgenda ZileiJustițieVictor Vlad Grigorescu, fostul ministru al Energiei din guvernul Cioloș, este urmărit...

Victor Vlad Grigorescu, fostul ministru al Energiei din guvernul Cioloș, este urmărit penal pentru fals în declarații

Președintele Klaus Iohannis a încuviințat cererea de începere a urmăririi penale a fostului ministru al Energiei din cabinetul Cioloș, Victor Vlad Grigorescu, acuzat pentru fals în declarații în formă continuată.

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis miercuri, 23 iunie 2021, ministrului justiției, domnul Stelian-Cristian Ion, cererea de urmărire penală a domnului Victor Vlad Grigorescu, în calitate de fost ministru al energiei în perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2017, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 261/P/2018 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală și criminalistică, sub aspectul săvârșirii de către acesta a infracțiunii de fals în declarații în formă continuată, prevăzută de art. 28 din Legea nr. 176/2010, raportat la art. 326 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod penal, urmând a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul dispozițiilor art. 109 alin. (2) din Constituția României, republicată, ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, luând în considerare şi Decizia Curţii Constituţionale nr. 270/2008” – informează Administrația Prezidențială.

Vlad Grigorescu a fost ministru al Energiei în Guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloș.

Ministrul Vlad Grigorescu se află de câțiva ani în centrul unei anchete declanșate de Agenția Națională de Integritate și preluată de procurorii Parchetului general, cu privire la neconcordanțe flagrante apărute în declarațiile sale de avere.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate