miercuri, iunie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiViorica Dăncilă a început să mintă și despre PSD-iști

Viorica Dăncilă a început să mintă și despre PSD-iști

Viorica Dăncilă a început să mintă și despre PSD-iști doar, doar o ma aduna un pic de capital de imagine în lupta pentru alegerile prezidențiale de săptămâna viitoare.

Astfel că, premierul demis prin moțiune de cenzură este acuzat de fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, că minte despre ea.

Potrivit Anei Birchall, ea i-a propus fostului premier abrogarea sau prorogarea intrării în vigoare a dispoziţiei privind pensionarea anticipată a magistraţilor cu 20 de ani vechime, dar aceasta nu a fost de acord.

„Aseară am mai citit încă o minciunică a doamnei Dăncilă, cum că nu avea de unde să ştie de nenorocirile găsite la Ministerul Justiţiei, de modificările toxice făcute în Comisia specială Iordache, de asaltul şi asediul la care am fost supusă eu şi Ministerul Justiţiei. Pensionare anticipată a magistraţilor cu 20 de ani vechime, fără limită de vârstă: reglementare care s-a realizat fără o analiză temeinică a resursei de personal la instanţe şi parchete şi, mai cu seamă, fără să se prevadă cum va fi acoperită nevoia de judecători şi procurori, în condiţiile în care mai mult de 30% din numărul acestora are această vechime şi îndeplineşte condiţiile de pensionare”, a declarat Ana Birchall.

Dăncilă minte despre PSD-iști

Aceasta a propus abrogarea dispoziţiei sau prorogarea intrării în vigoare, dar Dăncilă fost de acord.

„I-aş aduce aminte doamnei Dăncilă şi despre corespondenţa noastră din 2017, când eram ministrul Justiţiei interimar, pe tema OUG 13. Da! Exact acea OUG privind amnistia şi graţierea, a cărei ferventă susţinătoare era dumneaei pe vremea aceea, în calitatea domniei sale de europarlamentar. Nu de alta, dar am convingerea că execuţia mea din funcţia de ministru delegat pentru Afaceri Europene are o legatură şi cu acea corespondenţă”, a scris Ana Birchall pe Facebook.

Fostul ministru a avut mai multe discuţii cu Viorica Dăncilă pe problemele din Justiţie, printre care înăsprirea condiţiilor liberării condiţionate, Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, legea privind recursul compensatoriu.

„Referitor la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, nici până în acest moment nu s-a putut explica credibil şi nu mi-aţi putut explica credibil marile semne de întrebare privind suprapunerile de competenţă cu DIICOT şi alte parchete prin extinderea competenţei la toată cauza indiferent de calitatea persoanelor! Cu alte cuvinte de ce această secţie trebuie să analizeze tot dosarul în condiţiile în care este imposibil ca această secţie să aibă expertiza DIICOT de exemplu”, a mai spus Birchall.

Legea privind recursul compensatoriu – ce ridică un semn de întrebare este prevederea introdusă şmechereşte, în Comisia Iordache, conform căreia dacă o singură celulă dintr-un pavilion nu îndeplineşte standardele/condiţiile CEDO atunci se consideră că nici celelalte celule nu îndeplinesc standardele, motiv pentru care s-a extins beneficiul recursului compensatoriu şi pentru cei deţinuţi în condiţii corespunzătoare. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate