vineri, aprilie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiVirgil Popescu, ministrul Energiei: Majorarea preţurilor la gaze este dirijată de către...

Virgil Popescu, ministrul Energiei: Majorarea preţurilor la gaze este dirijată de către Federaţia Rusă, prin Gazprom

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, susține că majorarea preţurilor la gaze este dirijată de către Federaţia Rusă prin Gazprom, el considerând că după ce va fi operaţional Nord Stream 2, prețul gazelor va scădea.

”Referitor la preţurile la gaze este o creştere pur şi simplu dirijată de către Federaţia Rusă, de către Gazprom. Părerea mea apropo de gaze, după ce va fi operaţional Nord Stream 2 vom vedea o scădere a preţului.

Referitor la energie electrică, Pactul Green Deal a dus o creştere de la 22 la 55 de euro a certificatului de CO2. Toţi ceilalţi producători care nu folosesc energie fosilă, care nu plătesc CO2, vând energia la preţul marginal de pe piaţă, de aceea este această creştere, coroborată cu o creştere economică, cu o revenire din pandemie, o creştere a energiei electrice atât în Europa cât şi în Asia, unde se consumă foarte foarte mult”, a scris ministrul Energiei, Virgil Popescu, pe pagina sa de Facebook

El precizează că atât la energie electrică, cât şi la gaze, creşterea consumului a fost foarte mare.

”Ce putem face? Sigur, pe lângă consumatorul vulnerabil care sper să iasă repede din Parlament, lucrăm la două scenarii de compensare a facturilor atât la energie electrică, cât şi la gaze naturale, pentru români. Mergem până la venitul mediu sau consumul mediu. Ceea ce am promis vom face şi aproximativ 10 milioane de români vor primi ajutor financiar, în această iarnă, pentru plata facturilor de energie electrică şi gaze naturale”, afirmă  ministrul Virgil Popescu.

Ministrul a participat la a la a cincea ediție a conferinței „Black Sea and Balkans Security Forum”, unde, scrie el, ”am vorbit despre energie, despre legătura dintre energie și Marea Neagră, despre securitatea energetică a României, despre colaborarea cu partenerii strategici europeni și americani, despre faptul că decarbonare fără energie nucleară, după părerea mea și a multor miniștri din UE și de peste Ocean nu se poate realiza, de aceea dorim cu ardoare să dezvoltăm Unitățile 3 și 4 de la Cernavodă și, de ce nu, să aducem tehnologii noi, inovatoare în România în domeniul nuclear”.

”Preocuparea principală a Ministerului Energiei, per ansamblu, este crearea de noi capacități de producție a energiei electrice, de întărire a rețelei de transport a energiei electrice, de dezvoltare a rețelei de transport de gaze și, în paralel, rețeaua de distribuție a energiei electrice și a gazelor naturale, pentru a putea crește gradul de acces al românilor la gaze naturale” – a mai spus ministrul Energiei.

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate