joi, mai 2, 2024
AcasăAgenda ZileiEugen Teodorovici amână rectificarea bugetară pentru august

Eugen Teodorovici amână rectificarea bugetară pentru august

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici amână rectificarea bugetară pentru că, după cum spune chiar el, nu mai este timp ca aceasta să fie aprobată la 31 iulie, așa cum era planificat. Acesta a firmă că Executivul ar putea aproba această măsură o săptămână mai târziu.

Timp de 3 luni, ministrul Finanțelor „a bătut șaua să priceapă calul” că rectificarea bugetară va avea loc până la finele lunii iulie. Așa le promisese și primarilor din marile orașe, că va face un buget care să-i mulțumească. 

„Mai sunt câteva lucruri de încheiat. Aprobarea ei în Guvern ţine de pasul de trecut cu CSAT. Va fi săptămâna viitoare CSAT, ceea ce înseamnă că rectificarea nu va avea loc la 31 iulie, pentru că sunt mai mulţi paşi de parcurs: CSAT, Consiliul Fiscal, CES, şi atunci probabil că 31 iulie nu mai rămâne o dată fezabilă pentru rectificare. Poate următoarea săptămână”, a arătat ministrul Finanţelor. 

El a adăugat că proiectul ar putea fi publicat spre dezbatere publică luni. „Fiecare coleg ministru va trebui să prezinte în mod public situaţia. Nu vine ministrul Finanţelor să facă prezentarea pe fiecare minister în parte. Eu pot să vă prezint elementele macro şi fiecare ministru îşi prezintă situaţia, ce are de făcut până la final de an, tocmai pentru a putea să vă răspundă la toate elementele de ordin tehnic”, a susţinut Teodorovici. 

Teodorovici amână rectificarea bugetară 

Cam același lucru, dar ceva mai puțin filosofic l-a spus și premierul Viorica Dăncilă, care a afirmat că Guvernul lucrează la rectificarea bugetară şi aşteaptă avizul CSAT pentru a fi aprobată.  

„Lucrăm la rectificarea bugetară, domnul ministru Teodorovici va da toate detaliile. Deja aşteptăm CSAT-ul pentru a aproba rectificarea bugetară prima dată în CSAT, pentru a avea avizul CSAT-ului”, a afirmat Viorica Dăncilă. 

Toate aceste întârzieri legate de rectificarea bugetară s-ar putea sp fie legate chiar de discuțiile pe care PSD le are cu partenerii de la ALDE. Cei din urmă, au afirmat că sunt șanse mari să nu semneze rectificare bugetară pentru că sunt acolo lucruri pe care ei nu le înțeleg.

„Urmează rectificarea bugetară. Am auzit că a fost o discuţie în cadrul PSD în legătură cu rectificarea bugetară. Facem parte dintr-o coaliţie. Aştept ca doamna premier să ne invite la o discuţie despre rectificarea bugetară. Altfel, colegii mei miniştri mi-au spus că nu vor să voteze rectificarea bugetară pentru că sunt „nişte priorităţi” pe care ei nu le înţeleg”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, cu o zi înainte. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate