joi, februarie 22, 2024
AcasăAgenda Zilei10 ani de închisoare pentru omul de afaceri Liviu Luca

10 ani de închisoare pentru omul de afaceri Liviu Luca

Omul de afaceri Liviu Luca are de executat 10 ani de închisoare, în urma deciziei definitive a Tribunalului Prahova, decizie de contopire a pedepselor primite în patru dosare penale. Omul de afaceri a fost condamnat în mai multe dosare penale, printre care cel privind falimentarea companiei Petromservice.

Curtea de Apel Ploieşti a respins ca nefondată contestaţia formulată de Liviu Luca împotriva sentinţei penale din data de 9 august 2018, pronunţată de Tribunalul Prahova, potrivit informaţiilor publicate pe portalul instanţelor de judecată. 

Atunci, instanţa de fond admisese o cerere privind contopirea executării pedepselor, formulată de omul de afaceri deţinut în Penitenciarul Ploieşti. Este vorba de trei pedepse de câte 6 ani de închisoare şi una de 3 ani de închisoare, la care se adaugă interzicerea unor drepturi. 

Liviu Luca trebuie să execute pedeapsa principală cea mai grea, de 6 ani închisoare, la care se adăugă un spor de 4 ani închisoare, a decis Tribunalul Prahova. 

Instanţa a menţinut şi pedepsele complementare şi accesorii de interzicere a unor drepturi, printre care dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie de care s-a folosit la săvârşirea infracţiunii, respectiv funcţie de conducere într-un sindicat, pentru o perioadă de 3 ani, potrivit Agerpres.

Judecătorii au mai dispus deducerea din pedeapsa principală aplicată inculpatului a duratei reţinerii şi arestării preventive, de la data de 7 noiembrie 2011 până la data de 14 noiembrie 2011, precum şi perioada executată începând cu 22 iulie 2016. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate