miercuri, iunie 19, 2024
AcasăAgenda Zilei550 de pacienți infectați au plecat din spitale dîn primele 2-3 zile...

550 de pacienți infectați au plecat din spitale dîn primele 2-3 zile după decizia CCR

În primele două-trei zile după decizia Curţii Constituţionale, la nivel naţional, circa 550 de pacienţi cu Covid-19 au solicitat externarea, numărul acestora scăzând însă în ultimele zile, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

„La nivelul ţării am avut în primele două-trei zile cam 550 de pacienţi care au solicitat externarea. În ultimele zile avem o scădere a acestui număr, sunt cei asimptomatici care vor o externare mai rapidă decât cele zece zile. Pe mine mă interesează să gestionez medical, de asta am venit la Spitalul Judeţean. În contextul în care nu avem o legislaţie, aşteptăm de o săptămână jumătate să ne dea acele pârghii, acel confort medical în care să putem gestiona pe internare, pe izolare, pe carantină, persoane infectate sau persoane sănătoase care vin sau au fost în contact cu persoane infectate, până atunci noi trebuie să gestionăm medical acest moment. Suntem obligaţi prin statutul nostru, prin asigurarea sănătăţii pacienţilor, să fim pregătiţi”, a spus ministrul. declarat Tătaru. 

Potrivit lui, spitalizarea nu mai poate fi condiționată, în acest moment. 

„Nu mai putem condiţiona această internare, în acest moment. Dacă acel pacient respectă acea izolare la domiciliu, el s-a prezentat undeva, având un test pozitiv, a fost evaluat, a refuzat o internare, i s-au făcut nişte recomandări, respectă acele recomandări, este luat în primire de medicul de familie şi acest medic de familie trebuie să-i acorde acele zile de concediu”, a menţionat ministrul, întrebat fiind dacă un pacient aflat în izolare poate beneficia de concediu medical, în condiţiile în care la Câmpina, unui astfel de pacient, care a refuzat spitalizarea, medicul de familie a refuzat să îi dea concediu medical”, a mai spus ministrul.

Tătaru a spus că în situaţia în care pacientul nu a primit concediu medical, acesta trebuie să sesizeze Direcţia de Sănătate Publică pentru a se face cercetările necesare.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate