marți, august 9, 2022
AcasăAgenda ZileiFirea nu mai candidează dacă există un candidat mai bun decât ea....

Firea nu mai candidează dacă există un candidat mai bun decât ea. Tot ea spune că nu există

Gabriela Firea nu mai candidează la Primăria Capitalei dacă pe flancul de centru-stânga este un candidat mai bun decât ea, însă aceasta spune că, din toate studiile de până în prezent, ea şi preşedintele Klaus Iohannis se situează pe primele locuri în încrederea românilor.

„În această seară, în faţa dumneavoastră, anunţ că nu mai candidez la Primăria Capitalei dacă pe flancul de centru şi centru-stânga domnii despre care vorbim în această seară au un procentaj mult mai are decât mine, dar din toate studiile pe care le avem până în acest moment, realizate cu toate casele de sondare a opiniei publice, eu şi preşedintele României, Klaus Iohannis, de patru ani suntem pe rând ori numărul 1 ori numărul 2 în încrederea populaţiei, deci în încrederea românilor. Nu avea ce să se schimbe în ultima săptămână. (…) Eu nu mă ţin de scaun, nu m-am născut primar general. Dacă PSD sau o alianţă formată din partide de stânga şi centru-stânga au un candidat mai bun decât mine, în sensul de validare a publicului din municipiul Bucureşti, eu nu mă ţin de scaun”, a spus Firea la Antena 3.

Firea candidează, nu șantajează

Potrivit ei, nu e niciun fel de şantaj politic şi nici nu ar vrea să se speculeze că Gabriela Firea este supărată pe PSD că nu a negociat destul de bine cu Victor Ponta. 

„Iată acum în ce situaţie suntem să ne duelăm între noi şi pasămite voi candida independent. Nu, eu spun foarte clar, eu sunt un om de echipă. Dacă echipa noastră de stânga şi centru-stânga găseşte un candidat mai valabil decât mine, eu îi strâng mâna, îi fac şi campanie, îl ajut şi să meargă în faţa electoratului, dar a ne face de râs, practic, în faţa alegătorilor venind cu 2-3-4-5 formule cu trei luni înainte de alegeri, cu o lună înainte de depunerea candidaturilor nu cred că arată seriozitate”, a declarat Firea.

Firea spune că a avut o discuţie cu preşedintele Pro România, Victor Ponta, pe acest subiect.

„Am avut chiar şi astăzi o discuţie, şi anume, aceea că mi-a spus că afirmaţia potrivit căreia ar fi solicitat un număr foarte mare de parlamentari, anume 40 de parlamentari pentru Pro România pe listele PSD, nu e adevărată şi că lucrurile nu au stat chiar aşa. Practic, eu am înţeles că aceste negocieri nu pot fi considerate finale şi în continuare avem valori comune, avem proiecte comune, putem să ne prezentăm în faţa românilor ca nişte oameni foarte serioşi, profesionişti, buni de muncă şi care-şi spală rufele în familie, şi nu în exterior, pentru că, de fapt, eu din ziua de ieri cu această supărare am rămas. Orice s-ar fi întâmplat şi orice problemă ar fi apărut trebuie discutat între noi şi trebuie să găsim soluţii. Dacă fiecare pune mai presus ambiţia sa, cariera sa politică şi calcă pe cadavre şi calcă pe capul celuilalt, asta nu înseamnă că va avea un drum bun nici în viaţă şi nici în politică”, a spus Gabriela Firea.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate