sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăAgenda ZileiGuvernul condus de Viorica Dăncilă este incapabil să conducă Consiliul UE

Guvernul condus de Viorica Dăncilă este incapabil să conducă Consiliul UE

Guvernul condus de Viorica Dăncilă este incapabil să poată prelua Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, a declarat preşedintele USR, Dan Barna. de asemenea acesta a mai menținat că speră ca, în această toamnă, Executivul să fie schimbat. 

„Realitatea factuală este că acest Guvern, condus de Viorica Dăncilă, (…) este, evident, incapabil să poată prelua Preşedinţia Consiliului şi, din această perspectivă, eu sper ca, în această toamnă, să reuşim să schimbăm Guvernul. Vom avea, evident, şi o moţiune de cenzură de la care noi avem foarte mari aşteptări. Nu am stabilit încă data, discutăm şi discutăm chiar cu toate forţele din Parlament. Este o realitate obiectivă. România nu are nicio şansă să conducă Consiliul, preluând Preşedinţia, cu acest Guvern”, a declarat Dan Barna, în cadrul unei conferințe de presă. 

Potrivit șefului USR,  în PSD, „competenţa pare o glumă”. 

„Liviu Dragnea a reconstruit acest PSD în care competenţa pare o glumă. În 1918, ministrul Dezvoltării era Anghel Saligny şi acum îl avem pe Paul Stănescu. Prim-ministru era Brătianu, o avem pe doamna Dăncilă. Sunt diferenţe uriaşe. El s-a înconjurat de oameni profund incompetenţi, având un singur obiectiv personal: miza domniei sale şi problemele penale Pentru lipsa de performanţă a acestei guvernări se încearcă găsirea unui vinovat, respectiv a Uniunii Europene sau a calităţii noastre de membri ai Uniunii Europene”, a mai afirmat Dan Barna. 

Dan Barna nu este singurul deputat din opoziție care a cerut demisia actualului guvern. Și șeful liberalilor, Ludovic Orban, a cerut demisia Vioricăi Dăncilă pe motiv că este incompetentă și nu poate conduce un guvern. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate