vineri, septembrie 29, 2023
AcasăAgenda ZileiActivitatea firmelor care au primit sancțiuni repetate, suspendată

Activitatea firmelor care au primit sancțiuni repetate, suspendată

Activitatea firmelor care au primit sancțiuni repetate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară va fi suspendată prin lege a declarat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

„O să solicit PNL să discute în coaliţie, foarte serios, ca în această săptămână, în agenda Parlamentului, să fie adus în dezbatere şi aprobat proiectul de lege care modifică OUG privind regimul sancţiunilor. Am văzut că sancţiunile nu sunt suficiente, din păcate. Îmi doresc ca legislaţia să fie modificată, mai exact Legea 55/2020, astfel încât după una-două-trei sancţiuni, instituţiile statului să poată suspenda activitatea agentului economic care nu respectă măsurile de protecţie sanitară”, a spus Lucian Bode la Digi24.

Potrivit lui, legea trebuie să fie foarte clară, să existe o prevedere prin care activitatea să fie suspendată pentru două săptămâni, iar dacă nu se ţine cont de această măsură, se poate vorbi de o infracţiune.

„Intenţionăm să venim cu o ordonanţă de urgenţă în acest sens”, a mai spus Bode.

Pe de altă parte, ministrul Afacerilor Interne a mai precizat că decizia ca Bucureştiul să intre în carantină nu se va baza doar pe coeficientul de 6 infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.

„Nu doar indicele conduce la această decizie. Specialiştii spun foarte clar: sunt mai mulţi factori, printre care şi acest indice de peste 6 la mie, care pot conduce la o astfel de decizie. Aşadar, nu trebuie să ne grăbim, nu trebuie să dăm mesaje care eventual să inducă panică în populaţie, trebuie să fim foarte clari în declaraţii, dar dacă se va ajunge să depăşim indicele de 6 la mie, cu siguranţă, împreună cu DSU, cu toţi factorii implicaţi, vom lua o decizie, dar nu doar pe baza acestui indice”, a declarat Bode.

În momentul de față, numărul de infectări în marile orașe este în creștere, astfel că, tot mai multe județe întră în scenariul roșu.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate