marți, noiembrie 29, 2022
AcasăAdministrație publicăTăriceanu a împănat administraţia publică cu funcţionari

Tăriceanu a împănat administraţia publică cu funcţionari

Călin Popescu Tăriceanu a împănat administraţia publică cu funcţionari, în guvernarea 2006-2007, când era creştere economică, iar acum este nevoie de o reformă administrativă, este de părere preşedintele USR, Dan Barna.

„Am spus şi la priorităţile noastre: necesitatea reformei administrative. Pentru asta putem să îi mulţumim foarte mult eternului politician, sper eu, acum, pe final de carieră, domnul Tăriceanu, care pe creşterea economică din 2006-2007, când România avea undeva la 450.000 de funcţionari publici, a considerat că toată acea performanţă a noastră trebuie folosită, între ghilimele, pentru a împăna administraţia publică cu funcţionari. Şi a crescut atunci, între timp s-a ajuns şi la 1,8 milioane de funcţionari, deci, practic, aproape de patru ori s-a dublat, fără ca serviciile sau calitatea lor să crească în vreun fel. Acum plătim iresponsabilitatea acelei perioade şi acelei guvernări”, a afirmat Barna.

Barna crede că soluţia ar fi reforma în instituţiile administrative.

„Funcţionarii competenţi şi responsabili nu au nicio problemă, restul, cei angajaţi pe criterii de amante, cumnaţi, veri, nepoţi – vor fi concursuri pe bune”, a spus liderul USR. În momentul de față, România este țara din UE cu cei mai mulți anagajați la stat, aparatul bugetar al României fiind aproape dublu față de cele din marile state europene. 

 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate