sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăAdministrație publicăMedicii din Brăila vor fi pontați pe cât muncesc

Medicii din Brăila vor fi pontați pe cât muncesc

Medicii din Brăila vor fi pontați pe cât muncesc, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Iulian Chiriac. Potrivit acestuia la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila vor fi montaţi turnicheţi, pentru a monitoriza timpul de lucru al doctorilor. 

„Ştiu sigur că unii medici pleacă înainte de terminarea programului. Pentru a rezolva această problemă, la anumite spitale s-au pus camere de luat vederi pe holuri şi la intrările în spital. Dacă punem aceste camere de supraveghere, rezolvăm o mică parte din problemă. Noi vom pune turnicheţi, cu cartelă, astfel încât să ştim cât a stat fiecare la program. Şi pontajele se vor face efectiv – intri cu cartela, ieşi cu cartela. Şi atunci se va plăti medicul, asistentul, infirmiera în funcţie de programul prestat în acea lună”, a declarat președintele CJ, citat de Agerpres 

La finele anului trecut, acesta anunța că deţine informaţii potrivit cărora unii dintre angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila fură materiale sanitare și dorea montarea unui sistem de supraveghere video. 

„Pe toate holurile spitalului pentru că se tranzitează pe acolo tot felul de persoane, dar şi materiale din spital către exterior. Eu am informaţii că personalul medical fură din spital. Medicamentele nu mai pot dispărea în momentul de faţă, pentru că avem un sistem implementat pe fiecare pastilă care se duce către pacient. Medicamentele, însă, pot dispărea în momentul în care le ia asistenta şi nu i le dă pacientului. Problema furtului de medicamente am rezolvat-o, mai rămâne de rezolvat problema furtului de materiale sanitare. Vorbim despre un sistem care va fi foarte greu de implementat, de monitorizare a materialelor sanitare, gen seringi, spirt, vată”, afirma președintele CJ.  

Spitalul din Brăila a trecut printr-o gravă criză de medicamente, generată, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Brăila, de majorările salariale ale personalului medical, ceea ce a făcut ca 80% din bugetul spitalului să meargă spre această parte de cheltuieli. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate