marți, august 16, 2022
AcasăAgenda ZileiAlianţa USR PLUS şi PNL ar putea avea candidați unici la unele...

Alianţa USR PLUS şi PNL ar putea avea candidați unici la unele primării

Alianţa USR PLUS şi PNL ar putea avea candidați unici la unele primării, a declarat preşedintele USR, Dan Barna, după ce a discutat acest subiect cu premierul desemnat Ludovic Orban.

„Am mai discutat puţin şi despre alegerile locale şi despre scenariile care pot fi avute în vedere. Aşteptăm încă şi noi, şi cei de la PNL, lucru confirmat şi de premier, sondajele care se desfăşoară la nivelul întregii ţări şi în Bucureşti şi în celelalte judeţe pentru a ne aşeza la masă. Dar am să spun, există o deschidere reală pentru ca acolo unde avem primari PSD în funcţie să căutăm variante prin care să scăpăm de PSD. O să vedem în funcţie de rezultatele sondajelor, una dintre variante este, într-adevăr, aceea de a susţine candidaţi unici, cum este şi situaţia Bucureştiului, obiectivul cel mai important, de altfel”, a declarat Dan Barna.

Liderul USR spune că a discutat cu Orban perspectiva de a avea şi candidat al Alianţei USR PLUS şi candidat PNL nu va face decât să o stabilizeze pe Gabriela Firea în actuala poziţie, lucru care cred că e de neacceptat pentru ambele partide. 

„Poziţia premierului a fost aceea de deschidere spre dialog în momentul în care vom avea şi noi şi cei la PNL cifrele sondajelor şi putem să facem nişte estimări şi nişte scenarii”, a mai spus Dan Barna.

Alianța USR PLUS și PNL, candidați unici la primării

Cu toate acestea, în momentul de față, Barna se confruntă el însuși cu o problemă internă în alianță: are doi potenţiali candidaţi, Nicuşor Dan şi Vlad Voiculescu.

„Toţi aceşti candidaţi sunt măsuraţi în momentul de faţă, dincolo de aceasta ce pot să vă confirm este că Alianţa USR PLUS va ajunge să aibă un singur candidat la Bucureşti şi sunt convins că acela va fi candidatul care o va şi trimite pe Gabriela Firea acasă”, a mai declarat Dan Barna.

Acesta a afirmat că a avut o întâlnire cu Vlad Voiculescu şi cu Nicuşor Dan pentru a vedea ce variantă este acceptată de aceştia pentru ca USR PLUS să aleagă candidatul care are cel mai bun suport al bucureştenilor.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate