sâmbătă, decembrie 9, 2023
AcasăAgenda ZileiALDE și USR îl atacă pe Ponta pentru că nu susține PNL

ALDE și USR îl atacă pe Ponta pentru că nu susține PNL

ALDE și USR îl atacă pe Victor Ponta pentru că nu susține PNL la învestirea guvernului Orban, dând astfel posibilitatea Vioricăi Dăncilă să rămână la butoanele Guvernului. 

Deputatul Varujan Vosganian consideră că Pro România, prin refuzul de a susţine învestirea Guvernului Orban, nu mai are aceiaşi adversari politici cu ALDE şi îi conferă protecţie premierului demis Viorica Dăncilă.

„Am o simplă întrebare pentru Victor: urmând acelaşi raţionament bizar, înseamnă că el, dacă nu votează Guvernul Orban, o susţine pe Viorica Dăncilă şi se întoarce în PSD?! Ca să fie limpede, noi reconfirmăm, dacă mai era nevoie, că Mircea Diaconu este candidatul nostru pentru funcţia de preşedinte al României. Sperăm că va fi, în turul al doilea, un contracandidat redutabil pentru Klaus Iohannis, ceea ce face ca Viorica Dăncilă să fie acum adversarul nostru în atingerea acestui obiectiv. Nu ştiu dacă mai avem acelaşi candidat la Preşedinţie, că domnul Ponta, se pare, însă, că, în acest moment, prin refuzul său de a susţine formarea noului Guvern şi, în consecinţă, protecţia oferită actualului prim-ministru, se pare că nu mai avem şi aceiaşi adversari politici”, a scris Vosganian pe Facebook. 

Acesta îl atacă pe Ponta și pentru deciziile economice luate sau declarate în ultima vreme. 

„Cât despre anul de graţie 2005 când am introdus cota unică, dacă domnul Ponta regretă modelul prealabil al impozitării progresive din timpul guvernării PSD, îi reamintim că impozitarea pesedistă pe cote progresive începea de la 18% şi se încheia la 40%. Îl rugăm pe domnul Ponta să ne spună, pornind de la cota unică actuală de 10%, care sunt categoriile socio-profesionale cărora ar dori să le mărească impozitul pe salariu şi cam la cât”, a mai spus Vosganian.

ALDE și USR îl atacă pe Ponta pentru că nu susține PNL

De asemenea, liderul USR, Dan Barna, afirmă că nu este surprins de faptul că Victor Ponta a anunţat că Pro România nu va vota pentru învestirea Guvernului Orban.

„România e în frământările trimiterii Guvernului Dăncilă în istorie. Am văzut că domnul Ponta tocmai a declarat că doreşte să menţină în continuare Guvernul Dăncilă, nu cred că e o surpriză pentru nimeni. Nu cred că a crezut cineva vreo clipă că strategia domnului Ponta este alta decât aceea de a o menţine pe Viorica Dăncilă în continuare la butoanele României şi la furtul banului public la care asistăm de trei ani şi jumătate şi mai ales la risipirea lui”, a declaratDan Barna.

Potrivit lui, USR a fost consecventă în poziţia sa de a solicita alegeri anticipate, de a spune foarte clar că plecarea Guvernului Dăncilă este o prioritate, mai ales că miza acestor alegeri este una foarte clară, turul doi fără PSD.

„Vorbim de o majoritate care va ţine guvernarea minoritară a domnului Orban, în situaţia în care aceasta va fi învestită, în incapacitate de a putea să facă reformă. Decizia domnului Ponta, de astăzi, confirmă lucrul acesta”, a mai spus Barna. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate