vineri, decembrie 1, 2023
AcasăAgenda ZileiVictor Ponta o susține pe Viorica Dăncilă la „butoanele” Guvernului

Victor Ponta o susține pe Viorica Dăncilă la „butoanele” Guvernului

Victor Ponta o susține pe Viorica Dăncilă la „butoanele” Guvernului, după ce a decis că Pro România nu va vota învestirea Guvernului PNL, a anunţat liderul formaţiunii.

„Nu era nicio surpriză faptul că noi, cei de la Pro România, nu vom vota pentru învestirea Guvernului PNL. Nu cred că era o surpriză nici pentru domnul Orban, pur şi simplu, pentru că suntem un partid nou, în creştere. Suntem singurul partid care în acest moment mai apără interesele oamenilor, ale celor de centru-stânga. Din păcate, PSD, după cum aţi văzut, a degenerat într-o grupare baronialo-analfabetă şi, din acest motiv, vom susţine un Guvern doar atunci când vom fi convinşi că proiectele de competenţă, de profesionalism, de interes pentru electoratul nostru de centru-stânga sunt garantate şi reprezentate”, a declarat Ponta după întâlnirea cu Ludovic Orban.

Acesta se laudă că a fost prim-ministru patru ani cu o majoritate serioasă. 

„Să guvernezi fără majoritate şi cu patru partide, ALDE, PMP, UDMR, USR, care au interese total diferite şi care nu se înţeleg nici măcar pe ceea ce vor să anunţe va fi foarte dificil, dar sper să reuşească. Ne-am înţeles pe un singur lucru, vom susţine, cei de la Pro România, alegeri anticipate pentru Parlamentul României. Din punctul nostru de vedere, se pot realiza şi au şi sens pentru binele nostru al tuturor, să le facem odată cu cele locale sau oricum în aceeaşi perioadă, în aşa fel încât din luna mai sau iunie România să ştie foarte clar cine e primar, cine e preşedinte de Consiliu judeţean, cine e parlamentar, cine prim-ministru şi Guvern, să nu stăm tot anul viitor, un an de criză în mod evident, în alegeri, pentru că ăsta e un lucru foarte rău”, a declarat Victor Ponta.

Acesta afirmă că este la al patrulea mandat și nu a votat decât Guverne despre care a crezut că au toate datele să reuşească.

Viorica Dăncilă la „butoanele” Guvernului 

Pe de altă parte, Ludovic Orban se aştepta ca Pro România să nu susţină noul Guvern.

„Nici nu aveam foarte mari aşteptări. Pe de altă parte, îmi este foarte greu să înţeleg această atitudine. Pe de o parte, votezi o moţiune de cenzură să dai jos Guvernul Dăncilă şi, pe de altă parte, nu participi la învestirea unui Guvern care să înlocuiască Guvernul Dăncilă. E o contradicţie în atitudini, dar nu este surprinzătoare apariţia unor contradicţii în atitudinile publice. În mod evident, vă mărturisesc că mă aşteptam la această poziţie. Asta nu înseamnă că şansele de a reuşi învestitura Guvernului nu rămân în picioare. Continuăm negocierile individuale cu parlamentari independenţi, parlamentari care se află în diferite situaţii”, a declarat Orban.

Acesta afirmă că liberalii poartă discuţii individual cu parlamentari din PSD.

„Evident, nu purtăm nicio negociere instituţională cu PSD, nu avem ce discuta cu PSD, obiectivul nostru este să îndepărtăm de la putere rămăşiţele acestui Guvern toxic, care în fiecare zi mai face câte o nefăcută şi care distruge sistemele publice, angajează cheltuieli pentru care nu există acoperire, fixează pe posturi clientela politică”, a mai spus Orban.

Potrivit lui, cine nu votează Guvernul Partidului Naţional Liberal este de fapt cu PSD şi cu Dăncilă şi se face coresponsabil, pe de o parte, la păstrarea ilegitimă la putere a acestei rămăşiţe de Guvern care face numai prostii şi numai lucruri care dăunează grav interesului general al României.

„Pe de altă parte, cine nu votează învestirea Guvernului devine responsabil pentru inexistenţa unui Guvern care să aibă capacitatea deplină de exerciţiu şi care să ia măsuri extrem de importante pentru România – rectificarea bugetară, pregătirea pentru iarnă, evitarea dezangajării pe fonduri europene, pregătirea negocierilor pentru viitorul exerciţiu bugetar, pregătirea proiectului legii bugetului de stat, examenul de Rezidenţiat şi toate celelalte incendii”, a declarat Orban. 

 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate