miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăAgenda ZileiAlegerea primarilor în două tururi, cerută intens de PMP

Alegerea primarilor în două tururi, cerută intens de PMP

Partidul Mişcarea Populară (PMP) cere parlamentarilor Opoziţiei să susţină rediscutarea şi adoptarea în Parlament a proiectului de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, a anunțat preşedintele formaţiunii, Eugen Tomac. 

„Fac un apel către Partidul Naţional Liberal, către Uniunea Salvaţi România, către ALDE, Pro România şi UDMR să susţină demersul nostru prin care cerem ca în Parlament să se dezbată proiectele de lege cu privire la revenirea alegerii primarului în două tururi. Avem un proiect de lege adoptat de Senat – o iniţiativă a PMP -, dar în Parlament mai există patru iniţiative care vizează acest obiectiv: o iniţiativă a PNL, una a USR, alta a ALDE. În prezent, toate aceste legi sunt la Comisia specială pentru legile electorale”, a declarat Eugen Tomac.

Acesta a cerut în Biroul permanent ca acest subiect să fie readus în actualitate în Parlament şi regretă că preşedintele de şedinţă nu a dat curs acestei solicitări şi nu a supus-o la vot.

„Din nou, vom cere astăzi ca în regim de urgenţă această lege să fie rediscutată în comisie, readusă în plen şi votată. Şi, pentru că există premisa ca în plenul Camerei Deputaţilor să putem adopta această lege, cred că este primul semnal pe care îl putem da ca Opoziţie unită în jurul unor valori”, a mai spus Tomac la Parlament. 

Liderul PMP este de părere că o astfel de lege ar deschide un drum spre o reformă reală a clasei politice.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate