duminică, martie 3, 2024
AcasăAgenda ZileiOpoziția începe să se certe pe moțiunea de cenzură

Opoziția începe să se certe pe moțiunea de cenzură

Opoziția începe să se certe pe moțiunea de cenzură, după ce UDMR  a anunțat că va susține așa ceva, dar o amânare a depunerii acesteia ar putea determina o reorientare a forţelor pro şi contra din Parlament. 

„Astăzi, e prima dată din 2017 când o moţiune de cenzură poate să treacă fără nicio problemă. Eu cred că cei care au anunţat deja că depun moţiune de cenzură au pierdut deja o săptămână. Dacă mai pierd o săptămână, s-ar putea să fie o surpriză mare: să existe o reorientare, fiindcă aşa e în Parlamentul României de 30 de ani, aşa e în politica românească, şi să se trezească că are majoritate Guvernul, are 233 de voturi la restructurare”, a declarat Kelemen Hunor. 

Potrivit lui, orice pierdere de vreme, orice temporizare a depunerii moţiunii de cenzură prin fel de fel de argumente va lăsa senzaţia că nu se doreşte preluarea guvernării de către opoziţie.

„Nu e bine, pentru că eu cred că în acest moment ar fi un pas important să se găsească o nouă formulă de guvernare, un nou guvern. În mai, înainte de alegerile europarlamentare, am luat decizia că nu vom susţine mai departe Guvernul PSD-ALDE. De atunci nu s-a schimbat absolut nimic. Săptămâna trecută, la şedinţa grupurilor reunite, apoi în CRU, am discutat aceste aspecte şi am ajuns la concluzia că în continuare rămâne decizia din mai în vigoare: nu susţinem guvernul. Nu va exista susţinere pentru un guvern minoritar, pentru o restructurare”, a mai spus  liderul UDMR.

Mai mult, Hunor spune că a avut o discuţie cu doamna Dăncilă şi a spus care este poziţia UDMR.

„Foarte limpede, elegant. Ieri am vorbit cu doamna Dăncilă şi a fost o discuţie scurtă, la obiect. Aşa cum am spus săptămâna trecută, i-am spus şi doamnei Dăncilă că nu putem susţine restructurarea. Deci, a fost o discuţie absolut corectă, fără nici o presiune, fără nici o supărare”, a mai spus Hunor.

Recent, Ludovic Orban a anunțat că liberalii vor depune o moțiune de cenzură la începutul sesiunii parlamentare, dar de atunci o tot amână. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate