luni, iunie 17, 2024
AcasăAgenda ZileiNicușor Dan și Vlad Voiculescu o depășesc pe Firea, dar se bat...

Nicușor Dan și Vlad Voiculescu o depășesc pe Firea, dar se bat între ei

Nicușor Dan și Vlad Voiculescu o depășesc pe Gabriela Firea în sondaje pentru candidatura la Primăria Capitalei, dar se bat între ei pentru cine va fi reprezentantul Alianței USR -PLUS în lupta electorală. 

Cei doi sunt aproape la egalitate în preferinţele bucureştenilor şi oricare dintre ei ar câştiga alegerile, dacă acestea ar fi într-un singur tur, cu 35%, respectiv 36%, comparativ cu Gabriela Firea, care ar obţine 28%. Sondajul a fost prezentat de Vlad Voiculescu, candidatul PLUS pentru Primăria Municipiului Bucureşti.

Dacă duminică ar avea loc alegeri pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti, 30% dintre respondenţi ar vota cu reprezentanţii Alianţei USR PLUS, în timp ce 25% cu cei ai PNL, iar 16% cu PSD.

„Ce ne arată sondajul este că, în continuare, Alianţa USR PLUS este pe primul loc în alegerile bucureştenilor, la o distanţă măricică de orice alt partid politic. Vedem diferenţa dintre procentul din dreptul meu şi cel din din dreptul Gabrielei Firea (…), asta doar la şase luni de la desemnarea mea în calitate de candidat al PLUS, candidat care se va supune unui proces de alegeri intern în cadrul Alianţei pentru a fi desemnat candidat al Alianţei. Vedem, de asemenea, în acest sondaj, că, dacă Nicuşor Dan ar fi candidatul Alianţei, rezultatul ar fi acelaşi, respectiv 36%, comparat cu 28% Gabriela Firea. Candidatul Alianţei USR PLUS va fi ales fie prin alegeri primare interne, fie prin alegeri primare externe. În alegeri primare externe am apela la bucureşteni şi i-am chema la urne, ar fi un proces de vot pe care l-am organiza împreună cu societatea civilă în Bucureşti”, a declarat Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu și Nicușor Dan se susțin unul pe celalalt 

Vlad Voiculescu îl va susţine pe Nicuşor Dan dacă acesta din urmă ar câştiga alegerile din cadrul Alianţei USR PLUS, dar a menţionat că îi cere acelaşi lucru şi îl invită să semneze un acord în acest sens.

„Sunt candidatul desemnat al PLUS, dacă alianţa prin alegeri primare va decide şi dacă bucureştenii vor decide în cadrul alegerilor primare din cadrul alianţei că Nicuşor Dan este candidatul, îl voi susţine, bineînţeles, şi aştept acelaşi lucru din partea lui. Îl invit să semnăm un acord, mâine dacă trebuie, care să spună foarte clar: avem un singur candidat al alianţei. Aş vrea să aud lucrurile astea spuse ceva mai clar din gura dânsului”, a precizat Voiculescu.

Referitor la opţiunea pentru un singur candidat al dreptei la Primăria Capitalei, că aceste discuţii trebuie să existe, dar alegerea candidatului trebuie să fie atributul bucureştenilor şi nu al înţelegerilor de culise.

„Noi suntem o alianţă – USR PLUS. Aşa am candidat la alegerile europarlamentare, la prezidenţiale, aşa o să candidăm la locale şi la parlamentare. Discuţii între un partid şi altul trebuie să existe, dar lucrurile au o anumită ordine. Alianţa îşi desemnează un candidat, după care şi noi vrem să avem alegeri primare cu toţi candidaţii dreptei, anti-PSD, care împărtăşesc un minim de principii în administraţie sau în politică. Noi, în partidele noi, am vrea să facem lucrurile altfel decât prin aranjamente de culise. De aceea, vom apela la cetăţeni, o să le dăm posibilitatea să-şi aleagă candidatul. Discuţii trebuie să ai, sunt actori pe aceeaşi scenă, dar ne despart multe lucruri de politica veche, aşa încât nu o să avem o înţelegere de culise”, a mai spus Voiculescu.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate