vineri, decembrie 1, 2023
AcasăAgenda ZileiAlianţa USR-PLUS vrea la guvernare prin anticipate

Alianţa USR-PLUS vrea la guvernare prin anticipate

Alianţa USR-PLUS poate intra la guvernare doar în condiţiile unei majorităţi parlamentare care să susţină reformele de care România are nevoie, a declarat preşedintele USR, Dan Barna. 

„Alianţa USR PLUS este decisă şi va intra la guvernare şi poate intra la guvernare, în orice moment, doar în condiţiile unei majorităţi care să susţină reformele de care România are nevoie. Astăzi, şi nu peste cinci ani, România are disperată nevoie de reforme structurale majore. România are disperată nevoie să înceapă investiţiile pe care românii le aşteaptă, România are disperată nevoie de reformă în educaţie, în sănătate şi în administraţie. Aceste reforme pot fi şi vor fi realizate de Alianţa USR PLUS cu o susţinere parlamentară consistentă şi reală, care nu se poate realiza decât prin alegeri anticipate. Pentru că noi nu mai vrem să discutăm despre problemele României”, a declarat Barna.

Acesta spune că alianța nu vrea să adopte legi care să facă autostrăzi, ci vrea o guvernare care să înceapă să rezolve aceste necesităţi.  

„Soluţia alegerilor anticipate este cea în care credem, este cea care poate fi demarată. Imediat după prezidenţiale, aceste alegeri ar putea să aibă loc într-un termen cât mai scurt, respectând, evident, procedurile parlamentare, pentru că este un obiectiv pe care eu, ca şi candidat al Alianţei USR PLUS şi ca viitor preşedinte al României, mi-l asum, acela de a cere actualului Parlament un acord politic în care trebuie să se implice şi preşedintele Iohannis şi celelalte partide numite astăzi de opoziţie, pentru a agrea realizarea acestor alegeri anticipate, singurele care ne scot, practic, din criza care se conturează”, a spus Barna. 

Actuala majoritate a obţinut votul populaţiei la alegerile parlamentare din 2016 în baza unor promisiuni care nu au fost onorate.

Dăncilă chemată în Parlament de Alianţa USR-PLUS

Potrivit lui Barna, Guvernul Dăncilă nu mai are nicio legitimitate şi trebuie în Parlament pentru a vedea dacă mai are susţinerea necesară sau să plece de la guvernare. 

De asemenea, Dacian Cioloş, lider al Alianţei USR PLUS, spune că Guvernul Dăncilă nu mai are susţinerea majorităţii parlamentare şi din acest motiv va trebui să își dea demisia. 

„În aceste condiţii, prima etapă – dacă doamna Dăncilă nu înţelege cum funcţionează democraţia – este o moţiune de cenzură care, sperăm noi, să fie susţinută cât mai larg de toţi cei care se declară acum împotriva modului în care guvernează PSD, pentru ca un lucru să fie clar: acest guvern nu mai poate lua decizii importante, fundamentale, în numele României”, a declarat Cioloş. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate