marți, iunie 18, 2024
AcasăAgenda ZileiAm putea avea alegeri locale în 27 septembrie

Am putea avea alegeri locale în 27 septembrie

O dată la care ar putea avea loc următoarele alegeri locale 2020 ar părea să fie 27 septembrie, este de părere liderul PMP, Eugen Tomac. 

Acesta este convins că alegerile parlamentare 2020 s-ar putea ține în data de 6 decembrie, pentru că România are nevoie de o nouă administraţie şi un nou Legislativ stabil.

„Alegerile locale trebuie să fie organizate cât mai curând şi sunt sigur că vor avea loc pe 27 septembrie, iar cele generale pe 6 decembrie. Dacă există un minimum ataşament faţă de democraţie, ar trebui ca toate partidele să accepte un asemenea calendar. România are nevoie de o nouă administraţie şi un nou Legislativ stabil, care să ia măsuri pentru a combate efectele draconice şi greu de estimat astăzi ale recesiunii prin care va trece România şi Uniunea Europeana”, a scris Eugen Tomac, pe Facebook.

Preşedintele PMP spune că nu crede în curentul promovat de PSD şi alţi politicieni de a amâna toate alegerile pentru anul viitor.

„Există un curent promovat de către PSD şi alţi politicieni de a amâna toate alegerile pentru anul viitor, sub pretextul că trebuie să evităm expunerea cetăţenilor în faţa ameninţărilor generate de coronavirus. Pretextul nu cred că este sincer, PSD urmărind acest obiectiv pentru cu totul alte calcule. Vrea ca actualul Guvern să rămână la Palatul Victoria şi peste iarnă, sperând că se va eroda şi mai mult şi că Stânga înfometată va culege roadele nemulţumirii”, susţine Tomac. 

Alegeri locale 2020 cu aleși pe 5 ani

Comisia pentru administraţie publică din Senat a adoptat, la începutul săptămânii, un raport favorabil la propunerea legislativă iniţiată de UDMR conform căreia aleşii locali ar urma să aibă mandate de cinci ani, nu de patru.

„UDMR, PSD şi ALDE vor ca mandatele aleşilor locali să fie de cinci ani în loc de patru ani. Tocmai ce s-a adoptat un raport de admitere în Comisia de administraţie publică de la Senat pe marginea unei propuneri legislative venite de la UDMR, cu motivaţia că 4 ani nu sunt suficienţi pentru un ales local ca să facă treabă, mai ales dacă are proiecte europene în derulare”, a scris senatorul URS Florina Presadă.

Propunerea mai are nevoie de raportul Comisiei juridice după care va fi supusă votului în plen, Senatul fiind Cameră decizională.

„Nimic nu e întâmplător. În sertarele Comisiei de administraţie publică se află o altă propunere legislativă, de data asta a PSD, cu acelaşi obiect: mandatele aleşilor locali să aibă cinci ani, nu patru ani. Depusă anul trecut, ea modifica un articol din Legea administraţiei publice locale, dar care a fost abrogat prin Codul administrativ. Nu a mai ajuns niciodată la plen, deşi aceasta are raport de respingere. Vedeţi cum îşi pasează mingea PSD şi UDMR? Aceste partide ţin cu dinţii de actualele mandate şi de cele viitoare, că nu au niciun interes să meargă în alegeri: s-ar alege cu mai puţine mandate de aleşi locali, căci românii s-au trezit”, a adăugat senatorul USR.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate