marți, noiembrie 29, 2022
AcasăAgenda ZileiAmbulanțierii din Corabia rămân sub control judiciar

Ambulanțierii din Corabia rămân sub control judiciar

Cei 14 ambulanțieri de la Staţia de Ambulanţă Corabia rămân sub control judiciar, după ce au fost acuzaţi că ar fi sustras combustibil din ambulanțe, a decis Judecătoria Corabia. 

Astfel că, faţă de 13 dintre ambulanţierii din Corabia a fost menţinută şi măsura interdicţiei de exercitare a profesiei. Soluţia pronunţată în dosarul de verificare a măsurilor preventive poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare. 

Potrivit soluţiei pronunţată luni, Judecătoria Corabia menţine ca fiind legală şi temeinică măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpaţii: S.G.G, M.V, M.G , V.M, M.D, C.V.F, C.M, D.S, D.I., D.M, D.F, C.D, G.M, M.D.C. (…) pe durata măsurii preventive a controlului judiciar, s-a impus inculpaţilor (…) să nu exercite profesia, meseria şi să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit faptele. 

Totodată, un alt dosar care îi vizează pe ambulanţieri, având ca obiect delapidarea, a fost înregistrat la Judecătoria Corabia pe 18 ianuarie.  Parchetul de pe lângă Judecătoria Corabia a dispus trimiterea în judecată a 15 ambulanţieri de la Corabia care ar fi sustras combustibil din autosanitare, ei fiind acuzaţi de delapidare, fals intelectual sub formă continuată şi uz de fals, anunțau autoritățile 

Procurorii au dispus disjungerea cauzei înregistrând alte trei dosare penale, pentru infracţiunile de ucidere din culpă, fals intelectual, respectiv mărturie mincinoasă. 

Procurorii au reţinut că, în cursul anului 2018, inculpaţii, în calitate de angajaţi în funcţia de conducători auto ai ambulanţelor de la Staţia de Ambulanţă Corabia, şi-au însuşit combustibil de la autoutilitare, combustibil rezultat în urma deplasării cu viteze reduse la evenimente, iar pentru justificarea cantităţilor de carburant însuşite au întocmit foi de parcurs conţinând date ce nu corespund realităţii. 

Pentru a remedia situația, în urmă cu o săptămână, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt a organizat un concurs pentru ocuparea posturilor temporar, dar doar 10 dintre concurenții înscriși au trecut de probele, restul de 8 nereușind să se califice. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate