miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăAgenda ZileiAmnistia şi graţierea, scoase „la rampă”, pe post de sperietoare

Amnistia şi graţierea, scoase „la rampă”, pe post de sperietoare

Amnistia şi graţierea au fost din nou scoase „la rampă” și folosite pe post de sperietoare, în timp ce protagoniștii ei se dau mari eroi pe motiv că nu le-ai aplicat. 

Ultimul care a avut ceva de spus despre amnistie și grațiere este chiar fostul ministru al Justiției Tudorel Toader care spune „marii adunări” de le Facebook că el nu a vrut în nici un moment să le dea și asta se vede acum. 

„Apreciem decizia de respingere a proiectului de lege privind amnistia şi graţierea, proiect care a stat în Parlament din ianuarie 2017 (când la MJ era Florin Iordache), aşteptându-şi momentul favorabil. Exprim convingerea faptului că a devenit şi mai simplu de înţeles refuzul meu, în calitate de ministru al Justiţiei, de a promova OUG privind amnistia şi graţierea, împotriva tuturor presiunilor care au existat. Politica penală este apanajul legiuitorului!”, a scris Tudorel Toader pe Facebook

Amnistia și grațierea, respinse de PSD-ALDE 

PSD şi ALDE au decis într-o şedinţă de coaliţie că vor respinge în Parlament proiectul de lege privind amnistia şi graţierea. „Astăzi a avut loc o nouă şedinţă a coaliţiei de guvernare PSD-ALDE, o discuţie care a vizat atât componenta politică a alianţei, cât şi pe cea guvernamentală. În cadrul discuţiei de astăzi, am abordat tema funcţiilor vacante în guvern, precum şi sesiunea parlamentară extraordinară, în cadrul căreia vom respinge proiectul de lege privind amnistia şi graţierea. În săptămâna care urmează, ne vom reuni pentru analiza unui amplu set de măsuri care privesc actul de guvernare asumat şi agenda publică”, potrivit celor din coaliție.

Pe de altă parte, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că solicitarea de respingere a proiectului de lege privind amnistia şi graţierea aparţine liberalilor, şi nu majorităţii parlamentare, care nu face acum decât să susţină această propunere. 

„Opoziţia, la propunerea PNL, în proiectele de lege pe care am cerut să le dezbatem în sesiunea extraordinară, a cerut în mod expres ca majoritatea să scoată de la sertarul Comisiei juridice acest proiect de lege, pe care îl ţin în speranţa nebună că poate o să mai prindă o conjunctură vreodată şi să fie respins de plenul Camerei Deputaţilor. Deci, ei ce fac? Susţin solicitarea PNL, nu au inventat ei că resping amnistia şi graţierea”, a declarat Orban aseară, la Realitatea TV.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate