joi, septembrie 21, 2023
AcasăAgenda ZileiAnul viitor vom avea nevoie de a treia doză de vaccin, susține...

Anul viitor vom avea nevoie de a treia doză de vaccin, susține virusologul german Thomas Mertens

Toată lumea ar putea avea nevoie de administrarea celei de a treia doze de vaccin, începând de anul viitor, susține Thomas Mertens, șeful grupului independent de vaccinuri din Germania.

”Virusologul Thomas Mertens, președintele Comitetului permanent pentru vaccinare (STIKO) de la Institutul Robert Koch din Berlin, a declarat pentru ziarul Funke: „Virusul nu ne va mai părăsi”, potrivit Euronews.

Mertens a adăugat că nu există suficiente date pentru a spune cu exactitate când vor fi necesare aceste doze pentru rapel și nici dacă anumite categorii de persoane vor avea mai mare nevoie decât altele, dar a precizat că, ”în principiu, trebuie să ne obișnuim cu ideea că toată lumea va trebui să-și completeze, anul viitor, protecția prin vaccin”.

Afirmațiile făcute de virusologul german vin la o lună după ce Albert Bourla, directorul Pfizer, a declarat că este cel mai probabil ca oamenii să aibă nevoie de cea de-a treia doză vaccin împotriva Covid-19, la 12 luni de la rapel, urmată de revaccinări anuale pentru combaterea tulpinilor mutante, ce apar continuu, ale virusului SARS-CoV2.

Comisia Europeană tocmai a încheiat un nou acord cu Pfizer, prin care compania garantează livrarea a încă 900 de milioane de doze, cu posibilitatea dublării până în 2023 a numărului de doze comandate.

Pfizer s-a angajat deja să livreze Uniunii Europene 50 de milioane de doze în plus, în al doilea trimestru al acestui an, compensând întârzierile celor de la AstraZeneca.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate