vineri, decembrie 1, 2023
AcasăAgenda ZileiApar PSD-iștii care votează învestirea guvernului PNL

Apar PSD-iștii care votează învestirea guvernului PNL

Apar PSD-iștii care votează învestirea guvernului PNL, iar cea care și-a exprimat public această dorință este deputatul PSD Cristina Burciu. 

„Am decis să susţin învestirea în funcţie a Guvernului propus de Ludovic Orban, pentru că România nu îşi poate permite să intre într-o criză guvernamentală. Un astfel de caz ar însemna ca situaţia fiecărui român să fie afectată de instabilitatea generată de neînvestirea unui nou Guvern”, a scris deputatul social-democrat, pe pagina sa de Facebook.

Cristina Burciu susţine că îşi doreşte ca România să intre într-o zonă de stabilitate.

„Dincolo de culoarea politică a unui parlamentar, obiectivul oricărui ales este acela de a se asigura ca acţiunile sale politice generează efecte pozitive pentru cetăţeni, şi nu invers. Vreau ca România să intre într-o zonă de stabilitate, vreau să nu fie pusă în pericol plata salariilor la finalul anului, pentru care e necesară rectificarea bugetară, vreau ca ratele bancare ale românilor să se menţină la un nivel rezonabil şi cursul de schimb să rămână în echilibru, vreau ca România să aibă buget de stat pentru anul viitor. Toate aceste lucruri nu se pot petrece câtă vreme România nu are un Guvern în funcţie”, a mai scris ea.

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru învestirea Guvernului Orban va avea loc luni. 

Până atunci, premierul desemnat Ludovic Orban a declarat în nenumărate rânduri că va încerca să ducă o negociere om la om atât cu cei din Pro România cât și cu anumiți oameni din PSD pentru a încerca să scoată numărul necesar de voturi pentru învestire. 

Cu această ocazie, Gabriela Firea a ținut să iasă zilele trecute public și să ia apărarea colegului social democrat Paul Stănescu spunând despre acesta că nu va vota, cu siguranță, pentru învestirea guvernului Orban. Viorica Dăncilă a amenințat că politicienii PSD-iști care vor vota cu PNL vor și dați afară din partid.  

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate