duminică, martie 3, 2024
AcasăAgenda ZileiAplicarea OUG 114/2018 va aduce românilor dobânzi mai mici la credite

Aplicarea OUG 114/2018 va aduce românilor dobânzi mai mici la credite

Aplicarea OUG 114/2018 va aduce românilor dobânzi mai mici la credite, cu cel puțin un procent, este de părere ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Alexandru Petrescu. 

„Estimarea mea cel puţin, oarecum din afara laboratorului intern al negocierilor pe acest sector, este că vom avea dobânzi mai mici, poate cu 1-1,5% în medie. Tot demersul în sine şi scopul şi spiritul în care a fost gândită 114 este de a aduce predictibilitate şi de a reduce aceste dobânzi, precum şi o reducere a plafonului ce poate părea speculativ. Şi asta se face doar prin transparenţă”, a declarat ministrul într-o intervenție televizată la Antena 3.  

Potrivit ministrului, banca, incluziunea financiară, creditarea sunt componente esenţiale ale economiei.

„Ne dorim o economie care creşte, banca trebuie să ocupe un loc central în viaţa noastră. Banca este în natura ei o societate comercială care trebuie să producă profit, ţine de stat să reglementăm activitatea bancară într-un mod în care putem controla ceea ce se întâmplă în piaţa bancară”, a afirmat Petrescu. 

Acesta a spus că tot ceea ce ţine de OUG 114 este la ora actuală greşit perceput că ar fi o metodă de creştere a veniturilor la buget. 

„Tot ceea ce ţine de OUG 114 este greşit perceput că ar fi o metodă de creştere a veniturilor la buget. Vă spun pe zona telecom, care îmi este deosebit de familiară fiindcă lucrez şi negociez cu piaţa de telecom, dar cunoscând şi bancheri şi zona financiară, ţine de o disciplinare foarte mult, ţine de o transparentizare, ţine de a duce undeva într-o matcă de reglementare, mă feresc de cuvântul legal, multe dintre activităţile care astăzi se întâmplă, fie în piaţa de telecom, fie în piaţa bancară”, a declarat ministrul. 

Petrescu este de părere că nimeni, niciodată nu a susţinut altceva decât că băncile trebuie să ocupe un loc central în viaţa economică a unei societăţi, a unei ţări. 

„Dar ţine de noi ca Guvern să aducem un grad de reglementare care să ne permită să ştim ce se întâmplă cu românii, clienţii băncilor, cetăţenii acestei ţări”. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate