duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAgenda ZileiAproape 12.000 de cereri de aderare depuse la partidul PLUS

Aproape 12.000 de cereri de aderare depuse la partidul PLUS

Aproape 12.000 de cereri de aderare au fost depuse la partidul PLUS, a anunțat actualul pereședinte al partidului, Dacian Cioloș.  

„De când am depus dosarul de înregistrare a Partidului Mişcarea România Împreună, din 30 martie 2018, au trecut mai bine de opt luni şi încă acest partid nu a primit acordul de înregistrare. De atunci au fost înregistrate în România şapte partide politice în Registrul Partidelor Politice, printre care şi Partidul PLUS. Partidul PLUS a fost înregistrat în două luni şi ceva şi asta pur şi simplu pentru că, probabil, numele fondatorilor erau mai puţin cunoscute şi nu prezentau un interes sau, pentru alţii, o ameninţare”, declarat Cioloș acum câteva zile.  

Mişcarea România Împreună are o bază de susţinători de 70.000 de persoane, iar Cioloș îi aşteaptă pe cei care doresc să susţină proiectul politic să se înscrie în partid. „Noi, de când am depus dosarul de înregistrare a Mişcării România Împreună, am început pregătirea organizării în teren şi în momentul de faţă avem o reţea de peste 400 de oameni activi, grupuri de iniţiativă în fiecare judeţ, oameni care au început să pregătească organizarea acestui partid şi care o să îi primească pe cei care doresc să se înscrie”, a mai spus Cioloș.  

La sfârşitul lunii ianuarie, va avea loc prima Convenţie naţională a formaţiunii, ocazie cu care vor fi alese organele de conducere ale partidului, fi adoptat programul politic şi, probabil, va fi lansată lista candidaţilor pentru alegerile europarlamentare. 

Peste câteva zile va fi iniţiat procesul de înscriere a candidaturilor pentru europarlamentare, deschis celor care au aderat sau urmează să adere la PLUS. 

„Pentru a-i alege pe cei 43 de candidaţi, vom solicita votul membrilor de partid, care vor vota aceste propuneri de candidaturi, pe baza unui scurt program de obiective din partea candidaţilor şi a unui scurt material video de prezentare. După ce vom avea această listă de 43 de candidaţi, această listă va fi înaintată unei comisii de selecţie, externă partidului, formată din cinci personalităţi publice din România, oameni cu viziune europeană, cu experienţă şi expertiză de politici europene, de politică naţională, cărora – pe baza unor criterii pe care o să le propunem – o să le solicităm să ne propună o ordine pe această listă de 43 de candidaţi”, a mai spus liderul PLUS. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate