marți, noiembrie 29, 2022
AcasăAgenda ZileiAtac terorist în numele organizației „Vlad Țepeș”, dejucat de procurorii DIICOT

Atac terorist în numele organizației „Vlad Țepeș”, dejucat de procurorii DIICOT

Procurorii DIICOT au găsit materiale explozive şi inflamabile la locuinţa bărbatului care a sunat, în  martie, la o fundaţie şi un hotel din centrul Capitalei şi a ameninţat că va executa un atac cu rachetă în numele organizaţiei „Vlad Ţepeş”. 

Inculpatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie dus, mâine, la Curtea de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

„În urma efectuării percheziţiei domiciliare, din data 10.04.2019, la locuinţa inculpatului A.O.N, situată pe raza comunei Jidvei, judeţul Alba, au fost identificate materiale specifice, substanţe explozive şi inflamabile pe care acesta le procurase şi le deţinea în vederea producerii de mijloace distructive şi dispozitive explozive improvizate, în scopul prevăzut la art. 32 alin. 1 din Legea nr. 535/2004. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, declară oficialii DIICOT

Bărbatul a transmis mesajele de ameninţare în numele organizaţiei „Vlad Ţepeş”, iar la percheziţia domiciliară au fost identificate înscrisuri olografe privind solicitarea sumei de 30.000 euro (echivalent bitcoin) în numele aceleiaşi organizaţii. 

Conform informațiilor făcute publice de DIICOT, pe 1 martie, la ora 15,52, Secţia 1 Poliţie Bucureşti a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că la sediul unei fundaţii din Bucureşti a fost primit un apel telefonic, ocazie cu care s-a transmis, prin intermediul unei înregistrări audio, faptul că va fi executat un atac cu rachetă asupra locaţiei respective. 

În aceeaşi zi, la scurt timp, ora 15,56, Secţia 1 Poliţie a fost sesizată că la un hotel situat pe Calea Dorobanţilor a fost primit un alt apel telefonic, tot cu mesaj audio, conform căruia va avea loc un atac cu rachetă şi că persoanele prezente au la dispoziţie 21 de minute pentru a evacua zona. La finalul mesajului audio se preciza că organizaţia „Vlad Ţepeş” revendică atentatul.

La data de 10 aprilie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate –  Serviciul de Investigare a Infracțiunilor de Terorism efectuează la acest moment o percheziţie domiciliară pe raza comunei Jidvei, judeţul Alba, într-o cauză  în care se efectuează cercetări faţă de un suspect, în vârstă de 46 de ani,  pentru săvârșirea infracțiunii prev. de art. 32 alin. 1 lit. b) din Legea nr. 535/2004 privind prevenirea și combaterea terorismului.   

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate