vineri, mai 24, 2024
AcasăAgenda ZileiAustralia vs. Djokovic: Game, set, PLECI ACASĂ!

Australia vs. Djokovic: Game, set, PLECI ACASĂ!

Tribunalul federal australian a respins, duminică, apelul depus de tenismanul antivaccinist sârb Novak Djokovic împotriva anulării vizei sale şi a expulzării din Australia, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Verdictul anunţat de judecătorul şef James Allsop a venit în urma unei decizii unanime a celor trei judecători care au participat la audierea cazului la Tribunalul Federal al Australiei.

Această decizie înseamnă că Djokovic, nevaccinat contra Covid-19 şi intrat în Australia în baza unei excepţii medicale, nu mai poate întreprinde alte acţiuni legale şi astfel nu îşi va putea apăra titlul de campion la turneul Australian Open, care începe luni şi ar putea primi o interdicţie de trei ani de a intra în Australia.

Mai mult, potrivit deciziei celor trei judecători, Djokovic este obligat să achite și cheltuielile de judecată care, potrivit presei sârbe, se ridică la 500.000 de dolari.

Guvernul australian a salutat duminică decizia Tribunalului Federal.

„Politica fermă de apărare a frontierelor Australiei ne-a menţinut în siguranţă în timpul pandemiei” de COVID-19, a afirmat ministrul australian pentru imigraţie, Alex Hawke, într-un comunicat. „Australienii au făcut mari sacrificii pentru a ajunge aici şi guvernul Morrison este ferm decis să apere această poziţie”, a adăugat ministrul.

La rândul său, premierul Scott Morrison a salutat decizia, subliniind că aceasta va ajuta la „menţinerea frontierelor australiene puternice şi a australienilor în siguranţă”. „Este timpul acum să mergem mai departe cu Australian Open şi să ne bucurăm de tenis”, a declarat Morrison.

Antivaccinistul Djokovic s-a arătat „extrem de dezamăgit” de decizia Tribunalului federal australian referitoare la expulzarea sa și a afirmat duminică, printr-un comunicat, că va respecta verdictul şi că se pregăteşte să părăsească ţara.

”Sunt extrem de dezamăgit de decizia Tribunalului de a respinge apelul meu după decizia ministerului Imigraţiei de a-mi anula viza, ceea ce înseamnă că nu pot rămâne în Australia şi nu pot participa la Australian Open. Respect decizia Tribunalului şi voi coopera cu autorităţile competente în ceea ce priveşte plecarea mea din ţară” – a scris tenismanul sârb.

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate