duminică, martie 3, 2024
AcasăAgenda ZileiBanditul C(h)ereCheș, prins în Germania, avea asupra sa o carte de identitate...

Banditul C(h)ereCheș, prins în Germania, avea asupra sa o carte de identitate emisă de italieni și o legitimație emisă de milițienii rezerviști din Maramureș

Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania după ce polițiștii germani i-au localizat telefonul, iar pentru că a opus rezistență în momentul capturării, „poliția a fost nevoită să folosească forța fizică”, relatează HotNews.ro, care citează reprezentanți ai Procuraturii Generale din München.

Marți seara, la patru zile de la fuga sa din România, înainte de a fi condamnat definitiv la 5 ani de închisoare, Cătălin Cherecheș a fost reținut de polițiștii bavarezi într-o gară din Augsburg.

În fotografia pe care polițiștii germani i-au făcut-o la momentul capturării,  Cherecheș apare cu răni pe față, care, potrivit Procuraturii din Munchen  Procuratura din Munchen i-au apărut după ce primarul s-a opus reținerii de către Poliție.

Potrivit Hotnews.ro, Biroul de Presă al Procuraturii Generale din Munchen a transmis următoarele informații cu privire la reținerea fugarului Cătălin Cherecheș:

  • ”Persoana dată în urmărire a fost reținută de forțele de poliție din Augsburg în 28 noiembrie 2023, în jurul orei 18.30, din dispoziția Parchetului din München.
  • La 27 noiembrie 2023, Parchetul din München a aflat că persoana urmărită s-ar afla în zona München. Prin urmare, Parchetul din München a inițiat măsuri de monitorizare a telecomunicațiilor, care au permis stabilirea locului persoanei urmărite, în 28 noiembrie 2023, și au făcut posibilă arestarea.
  • La baza arestării se află un mandat european de arestare emis de Tribunalul Cluj în 24 noiembrie 2023.
  • Persoana urmărită va fi adusă astăzi (29.11.2023) în fața judecătorului de instrucție responsabil, de la Tribunalul Augsburg. Drept urmare, Parchetul din München va lua o decizie cu privire la extrădarea persoanei urmărite, la Tribunalul Regional Superior din München, responsabil de caz.
  • Durata procesului de extrădare nu poate fi încă evaluată. Acest lucru depinde în mare măsură dacă persoana urmărită este de acord cu așa-numita extrădare simplificată.
  • Din cunoștințele noastre, persoana urmărită a opus rezistență, astfel încât poliția a fost nevoită să folosească forța fizică. Persoana urmărită a fost rănită ușor. Leziunile ușoare au fost tratate în ambulatoriu”.

Infractorul fugar Cherecheș, ajuns în Germania, a încercat marți seara să fugă din Germania. El a fost prins într-o gară din Augsburg de către polițiștii bavarezi și de BKA –  o agenție federală de investigații polițienești din Germania, subordonată Ministerului Federal de Interne. El a fost localizat după ce și-a deschis telefonul personal.

La momentul prinderii, asupra sa s-au găsit, printre altele, 3265 de euro, aproximativ 150 euro în forinți și aproximativ 320 euro în lei.

De asemenea, banditul român mai avea asupra sa cel puțin patru acte de identitate: Cartea de identitate din România, o legitimație veche de Deputat (din 2008), o carte de identitate din Italia, emisă pe 08.09.2022 de autoritățile din Villa Literno (la o jumătate de an după condamnarea în primă instanță, de Tribunalul Cluj, la 5 ani de închisoare!) și o legitimație de rezervist al MAI, in care la rubrica ”Gradul militar (r)”  avea trecut ”P.C.” (adică Personal Civil), legitimație emisă de așa-zisa ”Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Ministerul Afacerilor Interne, Filiala Maramureș. Legitimația de rezervist al MAI a fost emisă în 2020 si avea vizele anuale până în 2022 inclusiv.

Ca orice gherțoi, se înarmase cu legitimații și documente cu care să poată să inducă în eroare sau să deschidă porți, după caz, pe traseul spre raiul infractorilor români din Italia, singura țară în care mafia din Justiție o depășește pe cea din România.

Potrivit ProTv, statutul de rezervist al MAI ar fi fost unul onorific, acordat de asociația din Maramureș ca recompensă pentru repartizarea de către primar a imobilului în care-și desfășoară activitatea.

Legat de legitimația acordată fostului primar CHERECHEȘ CĂTĂLIN, Asociatia din Maramures informează că, în conformitate cu statutul ANCMRR și al Filialei, PINTEA VITEAZU Maramureș se pot face membrii onorifici, care nu plătesc cotizație, persoanele din administrația publică locală și județeană care și-au adus un aport în sprijinirea asociației cu diferite probleme.

El este membru onorific în urma acordării spațiului actual de pe B-dul. Republicii nr. 62 unde Asociația își desfășoară activitatea și în prezent. A fost obținut prin HCL. Pe legitimație este trecut,,Pc.”-personal civil” au precizat reprezentanții ANCMRR, potrivit aceleiași surse.

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate