vineri, aprilie 12, 2024
AcasăAgenda ZileiDăncilă „dă” cu autostrăzile în CSAT

Dăncilă „dă” cu autostrăzile în CSAT

Viorica Dăncilă „dă” cu autostrăzile în CSAT, după „realul succes” pe care l-a înregistrat cu Autostrada Comarnic – Brașov.

Premierul a cerut pregătirea documentaţiei necesare pentru a putea include în rândul proiectelor de interes naţional Autostrada Unirii, Autostrada Târgu Neamţ – Iaşi şi Autostrada Sudului

Autostrăzile în CSAT, găselnița Vioricăi Dăncilă 

„În şedinţa CSAT de ieri  am cerut şi obţinut avizul pentru modificarea şi completarea legislaţiei, astfel încât proiectul Autostrăzii Ploieşti – Comarnic – Braşov să fie inclus în lista obiectivelor strategice de interes naţional. Trebuie ca dezvoltarea României să se facă uniform, să dăm dovadă de coeziune şi, pe acest model, am cerut deja pregătirea documentaţiei necesare pentru a putea include în rândul proiectelor de interes naţional şi alte investiţii precum Autostrada Unirii, Autostrada Târgu Neamţ – Iaşi sau Autostrada Sudului. Este nevoie de implicare deplină şi avem determinarea să ducem la bun sfârşit cât mai multe investiţii, aşa cum ne-am angajat prin programul de guvernare”, a spus premierul, la începutul şedinţei de Guvern. 

Ea a adăugat că Autostrada Ploieşti – Comarnic – Braşov este aşteptată de români de mai bine de 10 ani, iar declararea ei obiectiv strategic de interes naţional va permite Guvernului să accelereze procedurile de achiziţie publică, finanţarea de la bugetul de stat şi eliminarea blocajelor şi întârzierilor.

Premierul a decis introdocerea în CSAt a autostrazii Comarnic – Brașov după ce aceasta a avut posibilitatea să o construiască cu fonduri de la Banca Mondială, apoi cu fonduri europene, apoi printr-un parteneriat public privat (iar aici erau discuții destul de avansate cu un consorțiu turcesc), ca mai apoi să declare că o face din fonduri de stat. 

Partea bună la fondurile de stat ete că nu va veni nici o autoritate din afară pentru a verifica banii care s-au cheltuit pentru facerea ei și nici nu va pune nimeni în discuție termenele de realizare a acesteia.  

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate